Ingredients
-
Ljummen potatisallad
-
800 g Delikatesspotatis
-
4 msk Olivolja
-
4 msk Vitvinsvinäger
-
2 msk Honung
-
0.75 dl Persilja
-
150 g Sockerärtor
-
1 st Rödlök
-
5 st Salladslök
-
Salt
-
Peppar
-
Fetaoströra
-
150 g Fetaost
-
4 filéer Grillad paprika på burk
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Olivolja
-
Salt
-
Peppar
-
Färsbiffar
-
500 g Köttfärs
-
0.5 dl Ströbröd
-
1 dl Mjölk
-
1 msk Kalvfond
-
1 dl Persiljafärsk
-
1 st Lök
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
Directions
Ljummen potatissallad med färsbiffar och fetaost- och paprikaröra. En riktigt somrig och fräsch potatisallad som får syra och sötma från vinägretten. Jag har i persilja, rödlök och sockerärtor men det går öven bra att variera med andra grönsaker.
Steps
1
Done
|
Ljummen potatissalladVärm ugnen till 250 grader. Dela potatisen (behåll skalet). Vänd potatisen i olja och salta lätt placera potatisen på en plåt med den skurna sidan neråt och baka i ca 20 min. De ska få ordentligt med färg. |
2
Done
|
Ljummen potatisalladHacka rödlök, persilja och dela sockerärtor. Blanda ihop olivolja, vinäger, honung, salt och pepppar. |
3
Done
|
FärsbiffarLåt ströbrödet svälla i mjölken i ca 5 minuter. Finhacka löken och persiljan och blanda med resterande ingredienser och ströbrödet som fått svälla. Blanda ihop ordentligt med händerna och forma sedan till ovala biffar. Stek i både smör och olja på medelvärme tills de är genomstekta och gyllene. Ös på med steksmöret då och då. |
4
Done
|
RöranMixa paprikorna och fetaosten i en matberedare. Lägg över i en skål och vänd i pressad vitlök, olivolja och peppar. |
5
Done
|
Servera biffarna med potatisalladen och röran! |