Ingredients
-
Ljummen potatisallad
- 800 g Delikatesspotatis
- 4 msk Olivolja
- 4 msk Vitvinsvinäger
- 2 msk Honung
- 0.75 dl Persilja
- 150 g Sockerärtor
- 1 st Rödlök
- 5 st Salladslök
- Salt
- Peppar
-
Fetaoströra
- 150 g Fetaost
- 4 filéer Grillad paprika på burk
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Olivolja
- Salt
- Peppar
-
Färsbiffar
- 500 g Köttfärs
- 0.5 dl Ströbröd
- 1 dl Mjölk
- 1 msk Kalvfond
- 1 dl Persiljafärsk
- 1 st Lök
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
Directions
Ljummen potatissallad med färsbiffar och fetaost- och paprikaröra. En riktigt somrig och fräsch potatisallad som får syra och sötma från vinägretten. Jag har i persilja, rödlök och sockerärtor men det går öven bra att variera med andra grönsaker.
Steps
1 Done | Ljummen potatissalladVärm ugnen till 250 grader. Dela potatisen (behåll skalet). Vänd potatisen i olja och salta lätt placera potatisen på en plåt med den skurna sidan neråt och baka i ca 20 min. De ska få ordentligt med färg. |
2 Done | Ljummen potatisalladHacka rödlök, persilja och dela sockerärtor. Blanda ihop olivolja, vinäger, honung, salt och pepppar. |
3 Done | FärsbiffarLåt ströbrödet svälla i mjölken i ca 5 minuter. Finhacka löken och persiljan och blanda med resterande ingredienser och ströbrödet som fått svälla. Blanda ihop ordentligt med händerna och forma sedan till ovala biffar. Stek i både smör och olja på medelvärme tills de är genomstekta och gyllene. Ös på med steksmöret då och då. |
4 Done | RöranMixa paprikorna och fetaosten i en matberedare. Lägg över i en skål och vänd i pressad vitlök, olivolja och peppar. |
5 Done | Servera biffarna med potatisalladen och röran! |