0 0
Paj med sparris och bacon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Fyllning
2 paket Bacon
1 knippe Sparris
1 st Paprika röd valfritt
3 dl Västerbottenost
stanning
3 st Ägg
2 dl Grädde
1 dl Mjölk
Örtsalt
Pajdeg
140 g Smör
4 dl Vetemjöl
0.5 tsk Salt
1 msk Vatten

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Paj med sparris och bacon

  • 110
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Fyllning

  • stanning

  • Pajdeg

Steg

Dela

Paj med sparris och bacon. Matig paj med sparris och bacon! Går utmärkt att även addera paprika eller andra grönsaker. Server med en klick Creme fraiche och en god sallad till.

Tips på Studentpresenter här (adlink)

Steg

1
Färdig

Pajskal

Knåda ihop pajdegen. Kavla ut på ett mjölat bord och tryck ut i en pajform. Låt gärna kanterna sticka ut lite över kanten. Låt stå i kylen i minst 30 min innan gräddning så den får stelna lite. Byt gärna ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för lite grövre pajskal.

2
Färdig

Förgrädda pajskalet

Nagga pajskalet. Förgrädda pajskalet på 200 g i ca 10-15 min

3
Färdig

Fyllning

Tärna och stek baconet. Gör samma sak med paprika och sparris.

4
Färdig

Äggstanning

Vispa upp äggen och vänd i mjölk och grädde. Salta med örtsalt. Var försiktigt med saltet då både baconet och osten är salt.

5
Färdig

Grädda pajen

Häll i fyllningen i pajskalet (spara ett par sparristoppar). Häll över äggstanningen och toppa sist med västerbottenost och några fina toppar med sparris. Grädda pajen i ca 40 min i mitten av ugnen på 200 grader tills pajen satt sig. Får den för mycket färg så täck med folie. Låt pajen sätta sig och svalna innan servering!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Hallontårta
Föregående
Hallontårta

Kommentera