0 0
Paj med sparris och bacon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fyllning
2 paket Bacon
1 knippe Sparris
1 st Paprika röd valfritt
3 dl Västerbottenost
stanning
3 st Ägg
2 dl Grädde
1 dl Mjölk
Örtsalt
Pajdeg
140 g Smör
4 dl Vetemjöl
0.5 tsk Salt
1 msk Vatten

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Paj med sparris och bacon

  • 110
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Fyllning

  • stanning

  • Pajdeg

Directions

Share

Paj med sparris och bacon. Matig paj med sparris och bacon! Går utmärkt att även addera paprika eller andra grönsaker. Server med en klick Creme fraiche och en god sallad till.

Steps

1
Done

Pajskal

Knåda ihop pajdegen. Kavla ut på ett mjölat bord och tryck ut i en pajform. Låt gärna kanterna sticka ut lite över kanten. Låt stå i kylen i minst 30 min innan gräddning så den får stelna lite. Byt gärna ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för lite grövre pajskal.

2
Done

Förgrädda pajskalet

Nagga pajskalet. Förgrädda pajskalet på 200 g i ca 10-15 min

3
Done

Fyllning

Tärna och stek baconet. Gör samma sak med paprika och sparris.

4
Done

Äggstanning

Vispa upp äggen och vänd i mjölk och grädde. Salta med örtsalt. Var försiktigt med saltet då både baconet och osten är salt.

5
Done

Grädda pajen

Häll i fyllningen i pajskalet (spara ett par sparristoppar). Häll över äggstanningen och toppa sist med västerbottenost och några fina toppar med sparris. Grädda pajen i ca 40 min i mitten av ugnen på 200 grader tills pajen satt sig. Får den för mycket färg så täck med folie. Låt pajen sätta sig och svalna innan servering!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hallontårta
previous
Hallontårta
Sötpotatispommes i ugn
next
Sötpotatispommes i ugn
Hallontårta
previous
Hallontårta
Sötpotatispommes i ugn
next
Sötpotatispommes i ugn

2 Comments Hide Comments

Fantastiskt god paj rakt av från receptet! Oftast brukar jag lägga till/dra ifrån här och där men denna är perfekt, 10/10 👌🏼

Add Your Comment