Ingredienser
-
Fyllning
- 2 paket Bacon
- 1 knippe Sparris
- 1 st Paprika rödvalfritt
- 3 dl Västerbottenost
-
stanning
- 3 st Ägg
- 2 dl Grädde
- 1 dl Mjölk
- Örtsalt
-
Pajdeg
- 140 g Smör
- 4 dl Vetemjöl
- 0.5 tsk Salt
- 1 msk Vatten
Steg
Paj med sparris och bacon. Matig paj med sparris och bacon! Går utmärkt att även addera paprika eller andra grönsaker. Server med en klick Creme fraiche och en god sallad till.
Tips på Studentpresenter här (adlink)Steg
1 Färdig | PajskalKnåda ihop pajdegen. Kavla ut på ett mjölat bord och tryck ut i en pajform. Låt gärna kanterna sticka ut lite över kanten. Låt stå i kylen i minst 30 min innan gräddning så den får stelna lite. Byt gärna ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för lite grövre pajskal. |
2 Färdig | Förgrädda pajskaletNagga pajskalet. Förgrädda pajskalet på 200 g i ca 10-15 min |
3 Färdig | FyllningTärna och stek baconet. Gör samma sak med paprika och sparris. |
4 Färdig | ÄggstanningVispa upp äggen och vänd i mjölk och grädde. Salta med örtsalt. Var försiktigt med saltet då både baconet och osten är salt. |
5 Färdig | Grädda pajenHäll i fyllningen i pajskalet (spara ett par sparristoppar). Häll över äggstanningen och toppa sist med västerbottenost och några fina toppar med sparris. Grädda pajen i ca 40 min i mitten av ugnen på 200 grader tills pajen satt sig. Får den för mycket färg så täck med folie. Låt pajen sätta sig och svalna innan servering! |