Ingredients
-
Masarponekräm
-
1 burk Mascarpone
-
2 dl Vispgrädde
-
100 g Vit choklad
-
Lemoncurd
-
1 dl Citronsaft
-
1 citron Citronskal
-
1.5 dl Strösocker
-
3 st Ägg
-
50 g Smör
-
Topping
-
Digestivkex
-
Färska hallon
Directions
Len mascarponekräm med vitchoklad, syrlig lemoncurd, kaksmulor och färska hallon. En otroligt smarrig och god dessert som passar perfekt till festliga tillfällen såsom nyår. Var generös med lemoncurden då den balanserar upp den söta krämen. Jag använde digestivekex att smula på men det går bra med vilka kakor som helst.
Steps
1
Done
|
LemoncurdenDen kan du förbereda några dagar i för väg då den klarar sig bra i kylen. |
2
Done
|
MasarponekrämKoka upp 1 dl grädde. Hacka den vita chokladen och lägg över i en skål. Häll på den värma grädde och rör runt tills chokladen smält. Låt svalna något. |
3
Done
|
ServeringAntigen så kan du spritsa upp lite kräm på en tallrik, swrila i lemoncurd och toppa med kaksmulor och hallon. Eller så kan du varva krämen och lemoncurd i glas och toppa med kaksmulor och hallon. Båda funkar utmärkt! |
2 Comments Hide Comments
Hur länge kan mascarponekrämen ligga i kylen?
i 2-3 dagar ungefär skulle jag säga