0 0
Zucchinifritters med paprika, potatis i ugn och vitlöksås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Potatisen
1 kg Potatis
Salt
Peppar
Olivolja eller annan olja
zucchinifritters
2 st Zucchini medelstora, ca 400 g styck
1 st Paprika röd
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
1 dl Vetemjöl
2 st Ägg
Salt
1 tsk Bakpulver
Peppar
Chilipulver
Neutral olja
Vitlökssås
4 dl Turkisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zucchinifritters med paprika, potatis i ugn och vitlöksås

  • 60
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Potatisen

  • zucchinifritters

  • Vitlökssås

Steg

Dela

Zucchinifritters med paprika, potatis i ugn och vitlöksås. Smarriga fritters som är frasiga utanpå och mjuka inuti. En perfekt måltid att göra när zucchinin är i säsong mellan juni och september. Hela den här rätten kan du laga för max 55-70 kr beroende på vart du handlar.

 

Steg

1
Färdig

Potatisen

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Över och undervärme. Dela potatisen och vänd i olja. Lägg över på en plåt. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30-40 min eller tills de är gyllene. Rör om efter halva tiden. Har du funktionen varmluft + grill så slå på den sista 10 minutrarna Men håll koll.

2
Färdig

Vitlöksås

Vispa ihop yoghurten med pressad vitlök och salt.

3
Färdig

Zucchinifritters

Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet. Salta - låt dra i 1-2 minuter och pressa sedan ut överflödig vätska.
Riv löken och tärna paprikan. Blanda paprika, zucchini, lök, vitlök och ägg. Vänd i mjöl, bakpulver, chilipulver, salt och peppar,

4
Färdig

Värm en panna med rikligt med olja. Stek några klickar av zucchinismeten åt gången. Försök att inte få med för mycket vätska. För att få den krispigare så gör tunnare plattar och stek i rikligt med olja. Tjockare plattar i mindre olja kommer bli mjuka.
Zucchinin kommer släppa mer vätska medan den ligger i skålen. Du kan i så fall använda en sil för att bli av med den och på så sätt få frasiga fritters.
Ha tålamod när du steker så kommer de frasa till sig!

5
Färdig

Servera

Servera frittersen med potatisen och vitlökensåsen. Valfritt: kan du även servera en gurksallad till.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tikka masala med kikärtor
Föregående
Tikka masala med kikärtor
Potatisgratäng med karamelliserad lök och färs
Nästa
Potatisgratäng med karamelliserad lök och färs
Tikka masala med kikärtor
Föregående
Tikka masala med kikärtor
Potatisgratäng med karamelliserad lök och färs
Nästa
Potatisgratäng med karamelliserad lök och färs

Kommentera