Ingredients
- 125 Smör
- 200 g Mörk choklad55%
- 3 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 2 st Ägg
- 2 dl Strösocker
- 1 dl Farinsocker
- 2.5 msk Kakao
- Flingsalt
Directions
Mini brownie cookies med flingsalt som jag bjöd på Sthlm food and wine i Smakbox monter. Jag har gjort de här kakorna tidigare fast som större varianter, men för att kunna bjuda fler så gjorde jag dem mindre. Perfekt till kalas eller andra tillfällen där du vill bjuda på brownie cookies 😀
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt sedan chokladen i det smälta smöret. Låt svalna en stund. |
2 Done | Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt (i ca 5-6 min). Rör ner smälta chokladen i äggvisspet. Sikta tillsist ner de torra ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet. Ställ i kylen i ca 10-15 min så att det blir lättare att rulla. |
3 Done | Klä 2 plåtar med bakplåtspapper och klicka ut smeten med jämna mellanrum (en tsk per kaka) och strö över lite flingsalt. Det får plats med ca 20 st på en långpanna. |
4 Done | Grädda en plåt åt gången i mitten av ugnen i ca 5 min och 30 sek (beror på ugn och hur stora kakor du gör så ha koll efter 5 min, de ska få en liten skorpa men fortfarande bara mjuka när du tar ut dem). Låt svalna helt innan du tar bort dem från plåten. |
2 Comments Hide Comments
Kan man byta ut farinsockret till vanligt socker?
Hej! Det går men kakan kan få en lite annan smak samt form/konsistens