0 0
Brownie recept – mjuk och god fudge brownie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g Smör
4 dl Strösocker
200 g Mörk choklad 55%
4 st Ägg medelstora
1.25 d Vetemjöl
2.25 dl Kakao
2 tsk Vaniljsocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Brownie recept – mjuk och god fudge brownie

  • 55
  • Serves 9
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

En riktigt perfekt och mjuk fudge brownie . I den här brownien har jag både kakao smält choklad och kakao för att få massa god smak och krämighet. Brownien får en perfekt glasnig yta och mjukt och segt inre. Den perfekta formen för brownies med löstagbar botten finns att köpa här.(adlink)

Servera brownien med glass och bär!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en kvadratisk form som är 20x20 cm. Lägg i smöret och sockret i en skål som tål att köras i micron. Smält på medel effekt tills smöret och sockret smält ihop.
Grovhacka chokladen och vänd i hälften tillsammans med sockret och smöret. Rör ihop med handvisp tills chokladen smält. Micra i 30 sekunder ifall det behövs för att chokladen ska smälta.

2
Done

Knäck ner ett ägg åt gången och vispa in det i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner dem i skålen. Vänd sist ner resten av den grovhackade chokladen.

3
Done

Grädda

Häll över smeten i formen och grädda i ca 40-50 min (håll koll efter 30-35 då den exakta tiden det varierar från ugn till ugn). Kakan ska satt sig och fått en glansig yta och vara kladdig men inte blöt när du känner med provsticka/tandpetare.

4
Done

Låt svalna

Ta ut kakan och låt den svalna helt innan du delar den i 9 stora bitar eller flera små.
Förvara brownien i kylen eller frys in!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tryffelpasta
previous
Tryffelpasta med äkta svart tryffel
hallonsorbet
next
Hallonsorbet
tryffelpasta
previous
Tryffelpasta med äkta svart tryffel
hallonsorbet
next
Hallonsorbet

Add Your Comment