Ingredients
-
200 g Smör
-
4 dl Strösocker
-
200 g Mörk choklad 55%
-
4 st Äggmedelstora
-
1.25 d Vetemjöl
-
2.25 dl Kakao
-
2 tsk Vaniljsocker
Directions
En riktigt perfekt och mjuk fudge brownie . I den här brownien har jag både kakao smält choklad och kakao för att få massa god smak och krämighet. Brownien får en perfekt glasnig yta och mjukt och segt inre. Den perfekta formen för brownies med löstagbar botten finns att köpa här.(adlink)
Servera brownien med glass och bär!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 175 grader. Klä och smöra en kvadratisk form som är 20x20 cm. Lägg i smöret och sockret i en skål som tål att köras i micron. Smält på medel effekt tills smöret och sockret smält ihop. |
2
Done
|
Knäck ner ett ägg åt gången och vispa in det i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner dem i skålen. Vänd sist ner resten av den grovhackade chokladen. |
3
Done
|
GräddaHäll över smeten i formen och grädda i ca 40-50 min (håll koll efter 30-35 då den exakta tiden det varierar från ugn till ugn). Kakan ska satt sig och fått en glansig yta och vara kladdig men inte blöt när du känner med provsticka/tandpetare. |
4
Done
|
Låt svalnaTa ut kakan och låt den svalna helt innan du delar den i 9 stora bitar eller flera små. |