Ingredients
-
3.5 dl Hasselnötter
-
1 msk Kakao
-
25 g Smör
-
0.25 dl Vatten
-
1 msk Honung
-
75 g Mörk choklad
-
0.5 dl Hasselnötsmjöleller mixa hasselnötter till ett mjöl
Directions
En hälsosammare variant av Ferrero Rocher. Jag älskar verkligen Ferreros så är väldigt nöjd över hur likt i smaken dessa blev fast de är lite mer näringsrika. Vill man att de ska vara ännu mer lika originalet så kan man baka in en hel hasselnöt och sen doppa dem i choklad. 😀 Det här kan jag verkligen rekommendera att göra till jul!
Jag hade hasselnötsmjöl hemma så hade i det, men har du inte det så kan du mixa 1 dl extra hasselnötter till ett mjöl.
Steps
1
Done
|
Rosta hasselnötternaSätt ugnen på 200 grader och lägg hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta sedan i ugnen tills de börjar få färg. |
2
Done
|
Låt nötterna svalna och samla sedan ihop dem i bakplåtspappret och gnugga bort skalet (du kan också lägga över dem i en kökshanduk). |
3
Done
|
Mixa nötterna i en matberedare till ett nötströssel och ta ut 1 dl och lägg åt sidan (det du ska rulla bollarna i sen). Fortsätt sedan att mixa nötterna till ett mjöl och tillsätt sedan 1 msk kakao, 1 msk honung och vatten. Mixa till en nötkräm. Häll sedan ner smör/chokladblandningen och 0.5 dl hasselnötsmjöl och mixa till en smet. Lägg över allt i en tallrik och låt svalna och stelna i kylskåpet. |
4
Done
|
När smeten stelnat till är det dags att rulla till bollar. Om du vill kan du baka in en hel hasselnöts men annars är det bara att forma till bollar och rulla i hasselnötsströssel. |