Ingredients
-
Botten
-
2 paket Oreos
-
75 g Brynt smör
-
Fyllning
-
600 g Färskost
-
3.5 dl Grädde
-
2 dl Florsocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 paket Oreos
-
Nutellaganache
-
1.5 dl Nutella
-
1 dl Grädde
-
20 g Rumstempererat smör
-
Topping
-
Oreos
Directions
Oreocheesecake – krämig oreocheeseake toppad med nutellaganache. För att baka den här cheesecaken krävs ingen ugn och den är väldigt smidig att göra.
Det här receptet gör jag i en 20 cm fors, gör du i en större form som är 23-24 cm så gör receptet 1.5
Steps
1
Done
|
BottenFodra en springform som är 20 cm - bakplåtspapper i botten och om du har plast till kanterna annars funkar det bra utan. |
2
Done
|
FyllningenVispa grädden lätt - den ska vara lös och lättvispad. Tillsätt färkosten och vispa ihop till en krämig massa. |
3
Done
|
Plasta in formen och låt stå i kylen i minst ett par timmar. Gärna över natten. |
4
Done
|
NutellaganachenSmält nutellan snabbt i en kastrull eller i micron i några sekunder. Koka upp grädden och vispa sedan ihop med nutellan tillsammans med smöret. Ställ i kylen i 1-2 timmar. |
5
Done
|
Dekorera cheesecakenToppa cheesecaken med nutellaganachen och toppa med små eller stora oreos. Ställ cheesecaken i kylen en stund till så att ganachen får sätta sig |
6
Done
|
Servera cheesecakenTa försiktigt loss cheesecaken från formen. Får du fula kanter så kan du ordna till det med en kniv. |
4 Comments Hide Comments
Hej! Ska göra till kalas, har en form som är 28 cm. Räcker dubbel sats då eller ska jag kanske göra 2,5? 🙂 Älskar dina recept! Mvh Malin
Hej! Ledsen för sent svar, men dubbelsats räcker nog <3 / Emilia
Hur menar du med att fodra formen?
Klä den med bakplåtspapper så du sedan kan ta ut cheesecaken när den är klar 😍