Ingredients
-
Pajdeg
-
2.5 dl Vetemjöl
-
1 dl Grahamsmjöl
-
100 g Smör
-
4 msk Vatten
-
1 nypa Salt
-
Fyllning
-
1 st Broccoli
-
150 g Kalkonskinka
-
3 st Ägg
-
300 g Riven ost
-
3 dl Vispgrädde
-
3 dl Mjölk
-
Örtsaltefter smak
Directions
Paj med broccoli, kalkonskinka och ost. Hur gott är det inte med matpaj? Väldigt gott! Tycker att det tar lite tid att göra men har man tid så kan man passa på att göra en större paj eller 2 mindre så har mat mat i flera dagen eller så kan man frysa in och ta fram de dagarna man inte orkar laga mat alls!
Steps
1
Done
|
PajdegenKnåda ihop degen till en fast och smidig deg. Kavla ut den på ett lätt mjölat bord och tryck sedan ut den i formen. Sätt ugnen på 225 grader och ställ pajdegen i kylen så länge (ca 10 min). |
2
Done
|
FyllningVispa ihop ägg och häll i mjölk och grädde + lite örtsalt. |
3
Done
|
Grädda pajen i ca 30-40 min tills den fått fin färg och äggstanningen "stannat". Låt svalna och servera sedan med en god sallad! |