Ingredients
-
2 st Aubergine
-
2 st Zucchini
-
Ägg
-
Vetemjöl
-
Panko
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Persiljesallad
-
2 st Spetspaprika röd
-
10 st Körsbärstomater
-
1 dl Persilja
-
1 st Rödlök
-
Flingsalt
-
Rapsolja
-
Tillbehör
-
Couscous
-
Hummus
Directions
Panerad aubergine och zucchini med couscous, persiljesallad och hummus. Väldigt gott och enkelt! Pankopanerad aubergine och zucchini som blir lite som vegetarisk schnitzel. Vi åt det med couscous, en fräsch persiljesallad och hummus (färdigköpt dock). Går också att byta ut hummusen mot en yoghurtsås, kanske smaksatt med vitlök och örter!
Steps
1
Done
|
Skölj, skala och skiva zucchinin och auberginen. Salta skivorna och låt dem svettas ut lite vätska i ca 10 min. Häll under tiden upp en tallrik med mjöl, en med panko och en skål med uppvispat ägg (börja med 3 st) och salta och peppra äggvispet. |
2
Done
|
Stek skivorna i rikligt med olja på medelvärme. Om oljan blir lite småbränd pga pankosmulorna så kan du hälla av det och hälla på ny olja. Låt de stekta skivorna rinna av på hushållspapper. |
3
Done
|
PersiljesalladFinhacka paprika, tomat, rödlök och persilja. Blanda i en skål tillsammans med olja och flingsalt. |
4
Done
|
Servera den panerade auberginen och zucchinin med persiljesalladen, hummus (alternativt en yoghurtsås) och couscous. |