Ingredients
-
Pannbiffar
-
500 g Blandfärs
-
1 st Lök
-
1 msk Fond brynt schallottenlök
-
1 dl Ströbröd
-
1.5 dl Mjölk
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Peppar
-
Salt
-
Brunsås
-
15 g Smör
-
2 dl Créme Fraiche
-
4 dl Mjölk
-
2 dl Grädde
-
1 msk Kinesisk soya
-
1 msk Svartvinbärsgelé
-
1 msk Kycklingfond
-
Peppar
-
Örtsalt
-
Majsstärkelse
-
Övrigt
-
Potatis
-
Ärtor
-
Lingonsylt
Directions
Pannbiffar i brunsås med potatis och ärtor. En klassisk vardagsrätt som alltid går hem! Jag älskar att ha svartvinsbärsgelé eller lingsonsylt till men gillar man inte det kan man självklart skippa.
Detta recept går att göra med valfri färs men jag har använt blandfärs.
Steps
1
Done
|
PannbiffarBlanda ströbrödet och mjölken och låt det svälla. Finhacka och stek löken. Blanda sedan färs, ströbrödsbladningen, lök, bacon, salt, fond och peppar ordentligt. Forma till biffar. Stek sedan länge på medelhög till låg värme tills biffarna är genomstekta och fått fin yta. Ös med smör då och då. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
TillbehörSkala och koka potatisen och tina ärtorna. |
3
Done
|
SåsenSmält smör i samma panna som du stekt biffarna. Vänd i creme fraiche, grädde och mjölk. Vänd sedan i kinesisk soja, fond, svartvinbärsgelé, salt och peppar. Låt koka upp och sedan puttra i 5-10 minuter på låg värme. Smaka av med mer soja och fond. |
4
Done
|
ServeraServera pannbiffarna med potatis, lingonsylt och ärtor. |