0 0
Saffranscookies med vit choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g Smör
2.5 dl Farinsocker
1.25 dl Strösocker
1 st Äggula
1 st Ägg
0.5 g Saffran
1 nypa Flingsalt
5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
200 g Vit choklad

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saffranscookies med vit choklad

  • 40
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Otroligt goda och mjuksega saffranscookies med vit choklad. Hemligheten är smör och att vispa smeten för hand så man inte riskerar att vispa för mycket. Även en extra äggula ger kakorna en segare konsistens då äggulan binder fett på ett bra sätt. Farinsocker (den klibbiga varianten) gör också kakorna extra sega.

 

En sats ger ca 14-15 medelstora kakor.

Steps

1
Done

Prepp

Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper.

2
Done

Degen

Blanda de torra ingredienserna i en skål: mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Vispa ägg, äggulan, farinsocker (det klibbiga varianten) och strösocker för hand tills smeten ser ljusbrunt ut. Vänd i saffranet. Vänd sedan i det smälta smöret och vispa ihop igen.

3
Done

Vänd sedan i mjölblandningen - vänd i hälften, blanda och vänd sedan i resten. Vänd ihop med en slickepott tills allt mjöl blandats in i smeten. Hacka din choklad (går också bra med chokladknappar). Och vänd sedan in i kakdegen med slickepotten.

4
Done

Grädda

Använd en glasskopa eller matsked och skopa upp kulor av kakdegen och placera ut dem på plåten med lite mellanrum. Grädda sedan kakorna i 15-17 minuter, när de börjar bli lite gyllene läng med kanterna är de färdiga. Låt de svalna och förvara sedan i kakburkar så håller de sig sega och god i några dagar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Snickersrutor med swirlad choklad
next
Kycklingcurry i baguette
previous
Snickersrutor med swirlad choklad
next
Kycklingcurry i baguette

Add Your Comment