Ingredients
-
150 g Smör
-
2.5 dl Farinsocker
-
1.25 dl Strösocker
-
1 st Äggula
-
1 st Ägg
-
0.5 g Saffran
-
1 nypa Flingsalt
-
5 dl Vetemjöl
-
1 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
200 g Vit choklad
Directions
Otroligt goda och mjuksega saffranscookies med vit choklad. Hemligheten är smör och att vispa smeten för hand så man inte riskerar att vispa för mycket. Även en extra äggula ger kakorna en segare konsistens då äggulan binder fett på ett bra sätt. Farinsocker (den klibbiga varianten) gör också kakorna extra sega.
En sats ger ca 14-15 medelstora kakor.
Steps
1
Done
|
PreppSmält smöret och sätt ugnen på 175 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. |
2
Done
|
DegenBlanda de torra ingredienserna i en skål: mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. |
3
Done
|
Vänd sedan i mjölblandningen - vänd i hälften, blanda och vänd sedan i resten. Vänd ihop med en slickepott tills allt mjöl blandats in i smeten. Hacka din choklad (går också bra med chokladknappar). Och vänd sedan in i kakdegen med slickepotten. |
4
Done
|
GräddaAnvänd en glasskopa eller matsked och skopa upp kulor av kakdegen och placera ut dem på plåten med lite mellanrum. Grädda sedan kakorna i 15-17 minuter, när de börjar bli lite gyllene läng med kanterna är de färdiga. Låt de svalna och förvara sedan i kakburkar så håller de sig sega och god i några dagar. |