0 0
Saffranssirap med apelsin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 st Apelsin
2 dl Strösocker
1 dl Vatten
0.5 g Saffran

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saffranssirap med apelsin

  • 20
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Saffranssirap med apelsin som är god att ringla på yoghurt eller på pannkakor. Sirapen håller sig i skafferiet i några veckor om du förvarar den i en stängd burk. Receptet ger ca 2 dl sirap och konsistensen är likt lönnsirap, vill du ha den tjockare så koka längre.

Steps

1
Done

Blanda rivet skal från 1 apelsin och saften från 2 (ca 1,5 dl saft), vatten, saffran och socker i en kastrull. Koka upp och låt puttra i 15-20 min tills sirapen tjocknar något. Ju längre du kokar desto tjockare blir den. Efter 15-20 är den rätt lös, ungefär som lönnsirap men jag föredrar det så. Koka ner lite mer för en trögare sirap.

2
Done

Låt svalna i kastrullen och häll sedan över i en burk, förvara sedan i skafferiet.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
snabb vegetarisk ramensoppa
previous
Snabb vegetarisk ramensoppa
chokladkola
next
Supergod chokladkola
snabb vegetarisk ramensoppa
previous
Snabb vegetarisk ramensoppa
chokladkola
next
Supergod chokladkola

Add Your Comment