Ingredients
-
Kakan
-
3 st Ägg
-
2 dl Farinsocker
-
2 dl Strösocker
-
1.5 dl Neutral olja
-
1 msk Äppelmos
-
4.5 dl Morötter
-
5 dl Vetemjöl
-
2.5 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
2 msk Kanel
-
0.5 tsk Kardemumma
-
Frosting
-
300 g Färskost
-
50 g Rumstempererat smör
-
3 dl Florsocker
-
1 tsk Vaniljsocker
Directions
Saftig morotskaka med extra mycket glasyr. Morotskakan är en av Sveriges mest populära fika och har funnits i många decennier. Morötterna gör kakan saftig och supergod.
Receptet är bakat i em 23 cm form och ger mellan 8-10 bitar.
Kakan går utmärkt att förbereda 1-2 dagar i förväg.
Steps
1
Done
|
PreppSätt ugnen på 175 grader. Klä och smörj kanterna på en springform 23 cm. |
2
Done
|
KakanBlanda alla torra ingredienser i en bunke. |
3
Done
|
FrostingStäll fram färskosten och smöret i god tid så de hinner komma i rumstemperatur. |