0 0
Saftig morotskaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kakan
3 st Ägg
2 dl Farinsocker
2 dl Strösocker
1.5 dl Neutral olja
0.5 msk Äppelmos
4.5 dl Morötter
5 dl Vetemjöl
2.5 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Kanel
0.5 tsk Kardemumma
Frosting
300 g Färskost
50 g Rumstempererat smör
3 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saftig morotskaka

  • 60
  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Kakan

  • Frosting

Steg

Dela

Saftig morotskaka med extra mycket glasyr. Morotskakan är en av Sveriges mest populära fika och har funnits i många decennier. Morötterna gör kakan saftig och supergod.

Receptet är bakat i em 23 cm form och ger mellan 8-10 bitar.

Kakan går utmärkt att förbereda 1-2 dagar i förväg.

Tips på Studentpresenter här (adlink)

Steg

1
Färdig

Prepp

Sätt ugnen på 175 grader. Klä och smörj kanterna på en springform 23 cm.

2
Färdig

Kakan

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Skala och finriv morötterna.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt. Vänd i olja och äpplemos. Sikta sedan ner de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet.
Häll över i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-40 min. Testa med provsticka för att se om kakan är klar.
Låt kakan sedan svalna helt innan du brer på frosting.

3
Färdig

Frosting

Ställ fram färskosten och smöret i god tid så de hinner komma i rumstemperatur.
Vispa ihop smöret och färskosten med elvisp på låg hastighet i 1-2 min. Vänd i florsockret och vaniljsockret och vispa ihop. Har du råkat få smörklumpar så kan du värma upp skålen över ett vattenbad och vispa tills smörklumparna är borta. Låt sedan frostingen svalna och stelna.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Bulgursallad med grillad kyckling
Föregående
Bulgursallad med grillad kyckling

Kommentera