Ingredients
-
3 st Ägg
-
3 dl Strösocker
-
3.5 dl Vetemjöl
-
1.5 dl Vispgrädde
-
75 Smör
-
1 g Saffran
-
2 tsk Bakpulver
-
150 g Mandelmassa
-
Vaniljvisp
Directions
Saftig och mjuk saffranskaka med mandelmassa i och vaniljvisp till. Vaniljvispen går att skippa eller att byta ut mot vaniljkräm.
Saffranskaka är ett perfekt adventsfika eller fika till jul. Går snabbt att göra jämfört med lussebullar och är riktigt gott!
Steps
1
Done
|
Smält smöret och blanda det med saffranet och låt de svalna en stund. Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Vispa ägg och socker och rör sedan ner grädden. Sikta sedan ner mjöl och bakpulver och vänd ner smöret. Vänd ihop till en jämn smet. |
3
Done
|
Riv till sist ner mandelmassan och rör ihop. Vänd ner smeten i en form ca 20 cm. Grädda kakan i ca 25-40 min. Beror på ugn, så håll koll efter 25 min. Täck kakan med folie om den börjar få färg innan den är klar. |
4
Done
|
Servera kakan med vaniljvisp! |