Ingredients
-
Sås
-
3 dl Gräddfil
-
0.75 dl Majonnäs
-
0.5 knippe Dill
-
0.5 knippe Gräslök
-
Salt
-
Övrigt
-
1 kg Fast potatis
-
350 g Laxfilé
-
1 st Krispsallad
-
0.5 st Gurka
-
Olivolja
-
Salt
-
Citron
Directions
Somrig laxtallrik med potatis och dillsås. Kokt potatis med sallad, smörstekt lax och en smarrig dressing med dill och gräslök. En perfekt sommarmiddag som går snabbt att tillaga. Funka lika bra att äta varm och kall. Får du potatis över kan du steka på den nästa dag och servera med t ex korv.
Steps
1
Done
|
SåsenFinhacka dill och gräslök. Blanda ihop med gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt. |
2
Done
|
RestenDela och koka potatisen i saltar vatten. Sila av och låt svalna. |
3
Done
|
Stek laxen i både smör och olja tills den fått yta och är stekt. |
4
Done
|
ServeraLägg upp strimlad sallad och skivad gurka på en tallrik. Ringla över olja och salt. Toppa med potatis, lax och ringla sist över sås. Servera med citron och lite extra dill och gräslök. |