Ingredients
- 0.5 burk Löjrom
- 150 g Västerbottenost
- 2 dl Créme Fraiche
- 1 st Rödlök
- 5 kvistar Dill
- Flingsalt
- Pizzadeg
Directions
Supergod löjromspizza med creme fraiche, västerbottenost, rödlök, löjrom och dill. En väldigt lyxig och god pizza som funkar både som förrätt och middag. Receptet nedan är för 1 pizza, mängden topping kan du sjävklart variera men måtten är hur mycket jag hade på ett ungefär.
Pizzastenen jag använder hittar du här
Recept på god pizzadeg hittar du här: Luftig, krispig och god pizzadeg
Steps
1 Done | Värm ugnenVärm ugnen till 250 grader. Har du en pizzasten så värm upp den också eller så kan du använda en långpanna/plåt. |
2 Done | Stretcha ut degen och skapa kanter med fingrarna. Bre på creme fraiche och strö sedan över västerbottenost. Grädda pizzan i ca 10-12 min eller tills osten är smält och pizzan fått en fin färg. |
3 Done | Toppa pizzan med mer creme fraiche, löjrom, rödlök och dill. Avsluta med att strö över lite flingsalt. Servera direkt! |