1 0
Syrlig potatissallad – enkel potatisallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1.5 kg Fast potatis eller färsk potatis
1 st Stor rödlök Eller 2 medel
1.5 dl Finhackad persilja
2.5 msk Neutral olja
1 dl Äppelcidervinäger
Peppar
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Syrlig potatissallad – enkel potatisallad

  • 40
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Syrlig potatissallad som passar till både kött, fisk och grillat. Den går utmärkt att förbereda i förväg och håller sig bra i kylen i ett par dagar.

I receptet använder jag äppelcidervinäger, men andra sorters vinäger funkar också. Börja med en mindre mängd, smaka av och tillsätt mer.

Steps

1
Done

Prepp

Koka potatisen med skalet på i saltat vatten. Låt svalna och skala sedan av skalet.

2
Done

Gör salladen

Dela potatisen i halvmånar. Lägg över i en skål. Ringla över oljan - salta och peppra.
Vänd i hackad rödlök och persilja. Tillsätt sedan lite vinäger åt gången och smaka av med mer tills du får den så syrlig som du vill ha den.
Salta och peppra mer.

3
Done

Servera direkt eller låt stå i kylen fram till servering.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chili con carne
previous
Chili con carne
Nattjästa baguetter
next
Nattjästa baguetter
Chili con carne
previous
Chili con carne
Nattjästa baguetter
next
Nattjästa baguetter

Add Your Comment