Ingredients
-
1.5 kg Fast potatiseller färsk potatis
-
1 st Stor rödlökEller 2 medel
-
1.5 dl Finhackad persilja
-
2.5 msk Neutral olja
-
1 dl Äppelcidervinäger
-
Peppar
-
Salt
Directions
Syrlig potatissallad som passar till både kött, fisk och grillat. Den går utmärkt att förbereda i förväg och håller sig bra i kylen i ett par dagar.
I receptet använder jag äppelcidervinäger, men andra sorters vinäger funkar också. Börja med en mindre mängd, smaka av och tillsätt mer.
Steps
1
Done
|
PreppKoka potatisen med skalet på i saltat vatten. Låt svalna och skala sedan av skalet. |
2
Done
|
Gör salladenDela potatisen i halvmånar. Lägg över i en skål. Ringla över oljan - salta och peppra. |
3
Done
|
Servera direkt eller låt stå i kylen fram till servering. |