0 0
Tårta med marängsmörkräm med vit choklad och vispad mörk choklad ganache

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Chokladbotten
4 dl Vetemjöl
7 dl Strösocker
3 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
1.5 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
3 st Ägg
6 dl Mjölk
2.5 dl Rapsolja
1 dl Kaffe
Mörk choklad ganache
450 g Mörk choklad 55%
4.5 dl Vispgrädde att koka upp
2.5 dl Vispgrädde
Marängsmörkräm
4 st Äggvita
400 g Osaltat smör
300 g Vit choklad
2.5 dl Strösocker
Topping
Färska bär
Kiwi

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Tårta med marängsmörkräm med vit choklad och vispad mörk choklad ganache

  • Serves 20
  • Medium

Ingredients

  • Chokladbotten

  • Mörk choklad ganache

  • Marängsmörkräm

  • Topping

Directions

Share

Saftig tårta med marängsmörkräm med vit choklad utanpå och vispad mörk choklad ganache mellan bottnarna. Toppar tårtan med massor med bär och har även hallon mellan bottnarna för att bryta av sötman.

Tårtan håller bra i kylen i 2-4 dagar.

Tårtan räcker till ca 20 bitar och jag använder en form som är 24 cm i diamter. Rekommenderar även en tårtring (adlink) vid montering så håller sig tårtan mer stabil.

Steps

1
Done

Chokladbotten

Sätt ugnen på 150 grader. Klä en springform 23-24 cm i diameter med bakplåtspapper. Klä även sidorna med bakplåtspapper så att kakan har stöd när den reser sig över formen.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan olja, ägg och mjölk och rör ihop för hand med visp. Tillsätt sist kaffet. Häll över smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i ca 60-90 min. Håll koll. Jag gräddade mina bottnar i ca 75 minuter men exakt tid beror på ugn. Känns med en provsticka.

2
Done

Låt botten svalna helt innan du delar den. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga!

3
Done

Vispad ganache

Grovhacka chokladen och lägg över i en bunke. Värm upp den grädden som ska värmas upp och häll över chokladen. Blanda tills chokladen smält och låt sedan ganachen svalna i kylen i 1-2h.

4
Done

När den svalnat men inte är helt fast. Vispa upp den med en elvisp på låg hastighet.
Vispa sedan resterande vispgrädde och vänd ihop med ganashen.

5
Done

Montera tårtan

Montera tårtan i tårting alternativt springformen som du bakade tårtbotten i. Tårtan blir mer stabil då.

Dela varje botten till 3 st bottnar och fördela den vispade ganachen på alla lagren. Låt tårtan sedan sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten innan du spacklar med marängsmörkrämen.

6
Done

Marängsmörkräm med vit choklad

Ta ut smöret så att de får komma till rumstemperatur. Skär det i mindre bitar så går det snabbare. Smält chokladen över ett vattenbad och ställ sedan åt sidan så de får komma ner i temperatur. Koka upp äggvitor och socker i en skål över ett vattenbad tills de uppnår en temperatur på ca 65 grader. Häll sedan över det i en köksassistent och vispa på hög hastighet tills marängen svalnat, det tar ca 10 minuter.

7
Done

När marängen svalnat är det dags att jobba in smöret lite åt gången. Sänk assistenten till låg hastighet och vänd i lite smör åt gången 20-30 g. Låt vispas in och tillsätt sedan mer. När allt smör är i så kan du öka hastigheten till hög och vispa i 2-3 minuter. Vänd sist den avsvalnade smälta chokladen lite åt gången på låg hastighet. Sedan är krämen färdig och du kan hälla över en del i en spritspåse

8
Done

Spackla tårtan

Spackla hela tårtan med marängsmörkrämen. Spritsa lite valfritt på och toppa med massor av färska bär!

9
Done

Förvara tårtan i kylen fram till servering. Se till att inte ha något starkt doftande i kylen som tårtan kan suga åt (någon ost eller vitlökssås).

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Caesarsallad med grillad kyckling
previous
Caesarsallad med grillad kyckling
Kyckling med currysås och ris
next
Kyckling med currysås och ris
Caesarsallad med grillad kyckling
previous
Caesarsallad med grillad kyckling
Kyckling med currysås och ris
next
Kyckling med currysås och ris

Add Your Comment