Ingredients
-
3 dl Vispgrädde
-
0.5 tsk Agar agar
-
1 krm Vaniljpulver
-
2.5 msk Strösocker
-
0.5 tsk Vaniljsocker
-
Passionsfruktsås
-
10 st kuber Passionfrukt frysta kuber
-
1 msk Strösocker
Directions
Krämig vaniljpannacotta med passionsfrukt – utan gelatin. Istället för gelatin använder jag agar agar som är ett vegetabiliskt substitut som funkar lika bra för pannacotta. Agar agar finns på de flesta matbutiker där alla bakingredienser finns.
I det här receptet kan du själv välja om du vill sila av passionsfruktskärnorna beroende på om du vill ha lite crunch eller inte.
Steps
1
Done
|
PannacottaKoka upp grädde, socker, vaniljpulver och vaniljsocker. Tillsätt agar agar under omrörning och låt koka i ytterliggare 5 min på medelvärme. Häll upp pannacottan i 3 st små glas. Låt stelna i kyl i minst 3h. |
2
Done
|
PassionsfruktsåsKoka upp passionfruktskuberna med socker. Vill du inte ha några kärnor så kan du sila av dem. Låt såsen svalna innan du häller på den över den stelnade pannacottan. |