0 0
Vaniljpannacotta med passionsfrukt – utan gelatin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 dl Vispgrädde
0.5 tsk Agar agar
1 krm Vaniljpulver
2.5 msk Strösocker
0.5 tsk Vaniljsocker
Passionsfruktsås
10 st kuber Passionfrukt frysta kuber
1 msk Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vaniljpannacotta med passionsfrukt – utan gelatin

  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

  • Passionsfruktsås

Directions

Share

Krämig vaniljpannacotta med passionsfrukt – utan gelatin. Istället för gelatin använder jag agar agar som är ett vegetabiliskt substitut som funkar lika bra för pannacotta. Agar agar finns på de flesta matbutiker där alla bakingredienser finns.

I det här receptet kan du själv välja om du vill sila av passionsfruktskärnorna beroende på om du vill ha lite crunch eller inte.

Steps

1
Done

Pannacotta

Koka upp grädde, socker, vaniljpulver och vaniljsocker. Tillsätt agar agar under omrörning och låt koka i ytterliggare 5 min på medelvärme. Häll upp pannacottan i 3 st små glas. Låt stelna i kyl i minst 3h.

2
Done

Passionsfruktsås

Koka upp passionfruktskuberna med socker. Vill du inte ha några kärnor så kan du sila av dem. Låt såsen svalna innan du häller på den över den stelnade pannacottan.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ugnsrostade tomater med burrata och krispig baguette
previous
Ugnsrostade tomater med burrata och krispig baguette
mozartkulor
next
Mozartkulor
Ugnsrostade tomater med burrata och krispig baguette
previous
Ugnsrostade tomater med burrata och krispig baguette
mozartkulor
next
Mozartkulor

Add Your Comment