Ingredients
-
8 st Rispapperantal beror på hur många du vill äta
-
200 g Risnudlar
-
2 st Morötter
-
Böngroddartopping
-
150 g Räkor
-
200 g Pak choi
-
200 g Mango
-
0.5 st Chili
-
0.5 dl Rapsolja
-
1 st Vitlök
Directions
En rätt som jag tycker är en perfekt fredagsmiddag och en middag som även är perfekt till många. Alla kan skapa sina egna och välja sina tillbehör. Grönsakerna och proteinet går att variera massor. I dessa har jag chili- och vitlöksmarinerade risnudlar och räkor, mango, pak choi, böngroddar och morötter
Nedan är recetpet på en lite lösare och enklare dipp och här hittar du receptet på en väldigt god jordnötsdipp!
Ingredienser
0.5 st lime
1 tsk fisksås
2 msk färdig pad thaisås
1 vitlöksklyfta
3 msk vatten
Steps
1
Done
|
ChilioljaFinhacka chilin, Värm upp oljan och fräs chilin i några minuter. Ta från värmen, låt svalna något och pressa sedan ner 1 vitlökssklyfta. |
2
Done
|
Nudlar och räkorKoka risnudlarna enligt anvisningarna på paketen. Marinera sedan nudlarna med 2/3 av oljan och använd resten till att marinera räkorna. |
3
Done
|
Förbered alla tillbehör och koka upp vatten och häll upp i ett fat. Lägg ned ett rispapper i det varma vattnet - lägg över i en tallrik och lägg på alla tillbehör. Rulla och dippa sedan i en god sås! |
2 Comments Hide Comments
Så vackert med räkorna. Det ska jag testa.
tack <3