https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Tacorisoni

Cooking Time: 40
  • Kötträtter
  • Kyckling & Kött
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
Krämig, god och enkel tacorisoni som går snabbt att laga!  Pastan går även enkelt att göra vegetarisk genom att ersätta köttfärsen mot soyafärs. Servera pastan med en god sallad och toppa...

Emilia

september 2, 2024
Like 5
Read More
Comment
Share

Matsedel v.36 | Sensommarmat

  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sommarmat
  • Temainlägg
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel
Veckans matsedel: Goda middagar att äta under sensommaren Första veckan av september behöver verkligen inte betyda att hösten är här...
Comment
Share

Matsedel v.35 | Snabblagade middagar

  • Matlådemat
  • Snabb middag
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel
Veckans matsedel – Goda recept på snabblagad mat Har du någonsin känt dig stressad över vad du ska laga till...
Comment
Share

Äppeltosca – äppelkaka med toscatäcke

Cooking Time: 70
  • Efterrätter
  • Kakor
  • Mjuka kakor
Äppeltosca – äppelkaka med toscatäcke. En otroligt god och saftig äppelkaka med en göttigt lager av mandeltosca uppepå. Kakan är...
Comment
Share

Matsedel v.34 | Middagar som ger matlådor

  • Lättlagade recept
  • Matlådemat
  • Temainlägg
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel
Veckans matsedel: Middagar som ger matlådor Att laga matlådor är ett smart sätt att både spara pengar och äta hälsosamt....
Comment
Share

Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta

Cooking Time: 30
  • Pastarätter
  • Säsongsmat
  • Vegetariskt
Krämig myspasta med kantaller. Perfekt att laga under kanatarellsäsongen. Pastasåsen är densamma som mina tidigare myspastor men med kantareler till....
Comment
Share

Biffwok med broccoli

Cooking Time: 40
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Helgmat
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Biffwok med broccoli och sesamfrön serverad med ris.  Den är enkel att göra och blir väldigt god. Se till att...
Comment
Share

Matsedel v.33 | Billiga matlådor

  • Billig middag
  • Matlådemat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel
Veckans matsedel: Billiga matlådor Veckans matsedel är tillbaks! Jag hoppas att ni alla har kunnat vara lite lediga under sommaren och haft några fina veckor med sol och avkoppling. Veckans...

Emilia

augusti 11, 2024
Like 3
Read More
Comment
Share

Sommartips | Enkla sommarrecept du måste testa

  • Buffémat
  • Sommarmat
  • Temainlägg
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel
Sommartips: Enkla sommarrecept du måste testa Sommaren är här, och till de varma sköna dagarna och kvällarna nu i sommar tycker jag verkligen att du ska testa att laga något...

Emilia

juni 23, 2024
Like 6
Read More
Comment
Share

Gyros pinsa – Smarrig gyros på pinsabotten

Cooking Time: 25
Okategoriserade
Gyros pinsa  – brödet passar perfekt till!! Valfri kebab/gyros, pommes, grönsaker och tzatziki. Mums! Testa säger jag bara! Det här...
Comment
Share

Jordgubbstårta i långpanna med vaniljkräm

  • Efterrätter
  • Tårtor
Jordgubbstårta i långpanna med vaniljkräm. En smarrig tårta som bakas i en långpanna 30×40 cm. Du kan antingen göra två...
Comment
Share

Smörig nudelwok med kyckling

Cooking Time: 35
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Kycklingrätter
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Nudelrätter
En smörig nudelwok med kyckling, paprika och broccoli. Jättegott! I detta recept använder jag linguine istället för vetenudlar/äggnudlar och jag...
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g färsk (1/2 pkt torr, kör du torr)
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter