https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Filodegsmuffins med fetaost, persilja, rödlök

Cooking Time: 40
  • Annat gott till frukost
  • Balkanmat
  • Frukost
  • Sommarmat
Filodegsmuffins med fetaost! ? Väldigt gott som tillbehör till soppa, till frukost eller mellis. De är som godast när de är färdiggräddade men de går även att värma på eller...

Emilia

januari 10, 2020
Like 5
Read More
Comment
Share

Pad see ew – enkel och god thai wok

Cooking Time: 30 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Kyckling & Kött
  • Kycklingrätter
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Nudelrätter
  • Snabb middag
Pad see ew är en klassisk thailändsk wok som görs på lite bredare nudlar, en sojasås och kinesisk broccoli. Det...
2 Comments
Share

Hemmagjord wienernougat

Cooking Time: 25 min
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Julgodis och julbakverk
Hur gott är det inte med wienernougat? Väldigt om du frågar mig! Det är dessutom superenkelt att göra själv och...
Comment
Share

Nutella och kexbollar

  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Julgodis och julbakverk
Nutella och kexbollar. Otroligt enkelt att göra och väldigt goda! Du kan ersätta valnötterna med hasselnötter eller ha ännu mer...
2 Comments
Share

Rån med chokladfyllning

  • Balkanmat
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Julgodis och julbakverk
Rån med chokladfyllning även kallat oblatne/oblande. En vanlig dessert i balkan. Den går att göra med massvis av olika fyllningar...
Comment
Share

Rån med kola och valnötsfyllning (oblatne )

  • Balkanmat
  • Efterrätter
  • Julgodis och julbakverk
  • Övrigt gott
Rån med kola och valnötssfyllning även kallat oblatne/oblande. En vanlig dessert i balkan. Den går att göra med massvis av...
Comment
Share

Kokosbollar med vitchoklad och lime (snöbollar)

  • Bollar
  • Efterrätter
  • Julgodis och julbakverk
  • Övrigt gott
Kokosbollar med vitchoklad som smaksätts med skalet från en lime. Väldigt enkla att göra de då inte kräven många moment...
Comment
Share

Kola med brynt smör och flingsalt – julkola

  • Efterrätter
  • Godis
  • Julgodis och julbakverk
Kola med brynt smör och flingsalt som jag gjort i silikonformar. Det är väldigt smidigt och snyggt! Jag kokar kolan till 124 grader men kan koka till 123 eller 125...

Emilia

december 22, 2019
Like 9
Read More
Comment
Share

Ferrero Roscher Cheesecake

  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
Ferrero roscher cheesecake! En krämig cheesecake med nötig och kripig botten. Viktigt att inte låta den stå framme för länge i rumstemperatur för då blir den mjuk. Servera den direkt...

Emilia

december 15, 2019
Like 6
Read More
1 Comment
Share

Hallonsmoothie med kakao

Cooking Time: 10 min
  • Frukost
  • Smoothies
Hallonsmoothie med kakao. Smakar fortfarande mest hallon med en touch av kakao. Tycker det passar väldigt bra! Vill man så kan...
Comment
Share

Smoothiebowl med mango och ananas

Cooking Time: 15
  • Frukost
  • Smoothies
En fräsch smoothiebowl på mango, ananas och apelsin. Det här är en av mina favoritsmoothies. Den är så friskt och...
Comment
Share

Chokladbollar med nutella

Cooking Time: 90 min
  • Bollar
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
Chokladbollar med Nutellagömma. Chokladbollar är ju alltid gott men en liten överraskning gör det extra roligt. För att du ska...
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Pannacottacheesecake med bärig kompott 🍓🫐 hur nice
Pannacottacheesecake med bärig kompott 🍓🫐 hur nice?? Så smidig att göra och ger liksom pannacottan lite textur och tugg. Jag ville ha hela bär på toppen men vill du ha en slät sås så funkar det givetvis lika bra 😁 dessutom gjord utan gelatin (kör på gelesocker istället)

Botten 
12 st digestivekex
100 g smör 

Fyllningen 
8 dl grädde
1  vaniljstång
2 tsk vaniljsocker 
2 dl gelesocker

Topping
500 g mixade bär frysta
0.5 dl gelesocker 

Gör såhär 
Mixa digestivekexen.
Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i en form 20 cm klädd med bakplåtspapper. Ställ i kyl i 30 min. 

Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång, stången eller vaniljpulver, och vaniljsocker. Tillsätt gelesocker och koka i 30 sek.
Häll försiktigt över botten.
Låt stelna i kyl i 2-3h. 

Bärkompott
Tina de frysta bären i en kastrull. När de är mjuka och har släppt lite vätska vänd i gelesockret. Låt koka i 1 minut. Häll försiktigt över kompotten på pannacottan. Låt stelna i kylen i någon timme. 

Servera! 

#pannacottacheesecake #pannacotta #nyårsdessert

Rocky road fudge med salta kex, center, dumle, mar
Rocky road fudge med salta kex, center, dumle, marshmallows och jordnötter - Sååå goda!! Och enkla 😍 det här måste du testa!! Och är det något du inte gillar så kan du ersätta med något annat men tycker detta blev en perfekt kombo av sött & salt, och segt och crunch! 

Spara & testa ❤️ 

Ingredienser 
1 burk sötad kondenserad mjölk (397g)
Ca 300 g mjölkchoklad (jag använde fazee)
20 g smör
1 dl saltade jordnötter 
7 st salta kex (tuc)
16 dumle
1 rör center
1.5 dl mini marshmallws 

Gör såhär
Klä en form med bakplåtspapper ca 20x30 cm, men andra mått funkar också  (även kanter) eller använd silikonbalkar om du har det. Dela dumlen i halvor.
Smält smör och choklad över vattenbad. När det är smält vänd i kondenserad mjölk och rör ihop.
Ta från vattenbadet och vänd i krossade kex, dumle, center, marshmallows och jordnötter. Rör ihop och tryck ut i formen. Toppa med lite salta kex och marshmallows. Låt stelna innan du delar i rutor. 

#matinspo #fudge #rockyroad

Vågar du testa ett annat recept på julskinka? Test
Vågar du testa ett annat recept på julskinka? Testa detta i så fall 😍 
En sötsyrlig sticky glazed julskinka som blir såå god till och så enkel att göra.
Du kan göra med både julmust (måste vara med socker) eller ananasjuice (juicen från burk ananas) men vet att vissa kan vara känsliga mot ananas (jag t ex 🤠) 

Ingredienser 
1 julskinka ca 1.5 kg
2 dl julmust med socker eller saft från ananas i burk (ca 2 dl)
2 dl Farinsocker 
0.5 dl japansk soja
4 stora vitlöksklyftor
0.5 dl Vitvinsvinäger 
Svartpeppar 

Gör såhär
Finhacka vitlöken eller riv.
Blanda alla ingredienser till glazen. Vispa tills sockret löst sig.
Gör massa små snitt i Julskinkan
Marinera julskinkan i en stor skål över natten eller i minst 4h. I kyl.

Grädda 
Satt ugnen på 200 grader. Lägg Julskinkan på ett galler med plåt under. Häll på några skedar glaze och grädda i 30 min. Spara marinqden. Höj värmen till 225 eller 250 och ugnsrosta tills skinka fått fin färg (ca 30 min till), vänd på den en gång.
Låt marinaden koka på låg värme tills den tjocknat. Rör om regelbundet. Och här kan du smaka om du vill ha mer syra, sötma eller sälta.
Skiva upp skinkan och häll glazen över.

#julskinka #julmat #matinspo



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter