Ingredients
-
Majsfritters
-
2 Ägg
-
300 g Majs
-
2 dl Ost
-
2.5 msk Majsstärkelse
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Bakpulver
-
2 msk Rapsolja
-
Salt
-
Peppar
-
Chiliflakes
-
Sririacha friache
-
1 dl Créme Fraiche
-
2 tsk Sriracha
-
Bönsallad
-
2 paket Blandade bönor
-
1 st Rödlök
-
1 st Paprika grön
-
Rapsolja
-
Salt
-
Peppar
Directions
Krispiga och goda majsfritters. Jag har den senaste tiden testat lite olika fritters och dessa med majs är det godaste hittills. Bönsalladen och sriracha fraichen passade också perfekt till!
Steps
1
Done
|
MajsfrittersLåt majsen rinna av. Mixa hälften av majsen med mixerstav. Riv osten. Blanda mixad och hel majs med ost, ägg, majsstärkelse, bakpulver och salt. |
2
Done
|
Stek små plättar av majssmeten i olja ca 3 min på varje dem sidaa Låt rinna av på hushållspapper. |
3
Done
|
BönsalladFinhacka rödlök och paprika och blanda ihop med bönor, salt, peppar och olja. |
4
Done
|
Sriracha FraicheFör såsen är det bara att blanda Creme Fraiche med önskad med sriracha. |
One Comment Hide Comments
Så goda! Använde 10% yoghurt i st för crème fraiche som vi brukar göra. Salladen improviserade vi lite med eftersom maken inte äter bönor. Jag gjorde den här goda varianten med bönor. Han åt med marinerad rödlök och riven morot. Allt blev läckert och frittersen höll ihop fint.