0 0
Äppelkaka med mandelmassa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
125g Smör
2.5dl Strösocker
2 st Ägg
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2-3 st Äpplen gröna eller surare äpplen
100g Mandelmassa
Mandelspån att toppa med

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Äppelkaka med mandelmassa

  • 60
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Saftig äppelkaka med mandelmassa och mandelflarn. Äpplen och mandelmassa är ju en magiskt kombo. Riktigt gott med vaniljglass eller vaniljsås till men går även att äta som den är.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 175g. Smöra och täck en springform med bakplåtspapper (min form var 22cm).

2
Done

Vispa smöret och sockret och tillsätt ett ägg åt gången och vispa ihop.

3
Done

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner med en slickepott och blanda till en jämn smet. Häll över smeten i formen.

4
Done

Riv över halva mandelmassan över kakan. Skala och skiva äpplena i ca 1/2 cm tjocka skivor och täck kakan. Riv över resten av mandelmassan och strö över mandelflarn.

5
Done

Grädda i ca 40-50 min (beroende på ugn, jag gräddade i 45). Täck med folie om kakan börjar bli för gyllene. Låt svalna och servera

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Saftiga filodegsmuffins med fetaost
previous
Filodegsmuffins med fetaost
Rawbollar med jordnötssmör
next
Dadelbollar med jordnötssmörsgömma
Saftiga filodegsmuffins med fetaost
previous
Filodegsmuffins med fetaost
Rawbollar med jordnötssmör
next
Dadelbollar med jordnötssmörsgömma

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment