0 0
Äppelmosbröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 dl Havregryn
3 msk Äppelmos
1 tsk Bakpulver
2.5 dl Naturell yoghurt Kvarg går lika bra
4 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
0.5 dl Solrosfrön
1 msk Honung

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Äppelmosbröd

  • 75 min
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Äppelmosbröd! Som ett bananbröd fast med äppelmos istället för banan. Smakar rätt likt när det kommer till konsistens. Det var godast med ost på, men kan tänka mig att det kan vara gott med jordnötssmör också, eller vad du nu än är sugen på!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 grader och smörj en brödform.

2
Done

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3
Done

Tillsätt äppelmos, honung och yoghurt och rör ihop.

4
Done

Häll smeten i brödformen och toppa med lite frön och äppelskivor.

5
Done

Grädda i ca 50-60 min (det här beror lite på ugn och hur välgräddat man vill ha brödet).

Tips: Täck brödet med folie om de börjar ta färg innan det är färdigt!

6
Done

Låt svalna något och servera med ost, marmelad eller något annat gott!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chokladbollar med kolasås
previous
Sockerfria chokladbollar med kolasåsgömma
Sötpotatis brownie
next
Fudge brownie gjord på sötpotatis
chokladbollar med kolasås
previous
Sockerfria chokladbollar med kolasåsgömma
Sötpotatis brownie
next
Fudge brownie gjord på sötpotatis

Add Your Comment