Ingredients
-
1´burk Majs
-
2 paket Krossade tomater
-
1 paket Kidney bönor
-
2 st lagerblad
-
2 paket Vita bönor i tomatsås
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1.5 tsk Spiskummin
-
1.5 tsk Paprikapulver
-
1.5 tsk Sambal oelek
-
Chiliflakesefter smak
-
Saltefter smak
-
Pepparefter smak
-
1 dl Vatten
-
Gräddfil
-
Nachochips
Directions
Vegansk chili – supergod vegansk rätt som ger många matlådor. Godast är det att servera med nachochips och gräddfil men det går även att servera med ris om man föredrar det.
Steps
1
Done
|
Skala och hacka löken och vitlöken. |
2
Done
|
Blanda i krossade tomater. Lägg i lagerblad. Koka upp såsen under omrörning. |
3
Done
|
Blanda i bönorna och majs. Späd grytan med lite vatten om den känns för tjock. Koka upp grytan och sjud ca 20-30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med mera kryddor om det behövs. |
4
Done
|
Toppa grytan med persilja eller koriander. Servera med gräddfil och nachochips. |