0 0
Vegansk linscurry med kokosmjölk och casewnötter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 dl Röda linser
Gullök Gullök
1 msk Ingefära
1 tsk Sambal oelek
1 msk Rapsolja
2 st Vitlöksklyftor
0.5 msk Curry
2 msk Tomatpure
Grönsaksbuljong
0.5 huvud Blomkål
400 ml Kokosmjölk
250 g Körsbärstomater
65 g Spenat
Salt
Peppar
1.5 dl Cashewnötter att toppa med

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vegansk linscurry med kokosmjölk och casewnötter

Features:
  • Glutenfritt
  • Veganskt
  • 40 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Smidig och vegansk linscurry med kokosmjölk och cashewnötter. Här möts smaker som curry, tomat och krämig kokosmjölk med hetta från både ingefära och sambal oelek. Blomkålen blir mjuk och gör grytan krämig. Servera med antingen ris eller couscous!

Steps

1
Done

Skölj linserna och låt dem rinna av.
Skala och hacka den gula löken. Skala och riv ingefäran.

2
Done

Fräs löken och sambal i olja i en stor kastrull. Pressa ner vitlök och rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 minuter under lock.

3
Done

Skär blomkålen i mindre bitar. Lägg ner dem i kastrullen och koka ytterligare ca 10 minuter.

4
Done

Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenat och tomater.
Servera linscurryn med ris eller couscous och cashewnötter!?

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bananoffe i glas
previous
Banoffepaj i glas
nyttig chokladsmoothiebowl
next
Chokladsmoothie med smak av apelsinchoklad
bananoffe i glas
previous
Banoffepaj i glas
nyttig chokladsmoothiebowl
next
Chokladsmoothie med smak av apelsinchoklad

Add Your Comment