Ingredients
-
2 dl Röda linser
-
Gullök Gullök
-
1 msk Ingefära
-
1 tsk Sambal oelek
-
1 msk Rapsolja
-
2 st Vitlöksklyftor
-
0.5 msk Curry
-
2 msk Tomatpure
-
Grönsaksbuljong
-
0.5 huvud Blomkål
-
400 ml Kokosmjölk
-
250 g Körsbärstomater
-
65 g Spenat
-
Salt
-
Peppar
-
1.5 dl Cashewnötteratt toppa med
Directions
Smidig och vegansk linscurry med kokosmjölk och cashewnötter. Här möts smaker som curry, tomat och krämig kokosmjölk med hetta från både ingefära och sambal oelek. Blomkålen blir mjuk och gör grytan krämig. Servera med antingen ris eller couscous!
Steps
1
Done
|
Skölj linserna och låt dem rinna av. |
2
Done
|
Fräs löken och sambal i olja i en stor kastrull. Pressa ner vitlök och rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 minuter under lock. |
3
Done
|
Skär blomkålen i mindre bitar. Lägg ner dem i kastrullen och koka ytterligare ca 10 minuter. |
4
Done
|
Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenat och tomater. |