Ingredients
- 2.5 dl Grötris
- 4 dl Vatten
- 6 dl Mjölk
- 1.5 dl Vispgrädde
- 1 msk Vaniljsocker
- 2 msk Strösocker
- Kanel
- 1.5 msk Smör
Directions
Finns ju inget juligare att äta till frukost i december än risgrynsgröt (möjligtvis vörtbröd). Den perfekta risgrynsgröten enligt mig äts med lite vaniljsocker, kanel och lite mjölk.
Jag har i socker och vaniljsocker i min gröt under tiden jag kokar den för att jag tycker det blir godare så, men vill man inte det så går det bra att skippa!
Steps
1 Done | Blanda ris, vatten och smör i en kastrull och koka på svag värme i 10 min. |
2 Done | Tillsätt sedan mjölk, grädde och kanelstång (frivilligt). Och koka upp. Tillsätt sedan vaniljsocker och socker och låt koka på medelhög till låg värme i ca 30 min eller tills gröten är färdig, krämig och mjuk. Tillsätt eventuellt mer mjölk om det behövs. |
3 Done | Servera gröten med kanel, mjölk och lite vaniljsocker. Mums! |