0 0
Rån med kola och valnötsfyllning (oblatne )

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 blad Rån stora
2 liter Mjölk
200 g Valnötter
6.5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Rån med kola och valnötsfyllning (oblatne )

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Rån med kola och valnötssfyllning även kallat oblatne/oblande. En vanlig dessert i balkan. Den går att göra med massvis av olika fyllningar och det här är en variant. De stora rånen finns att köpa på större Willys, Citygross eller orientaliska livsbutiker. De är helt naturella rån men betydligt större än de som finns att köpa överrallt.

Oblatne är väldigt gott måste jag tillägga 😀

Steps

1
Done

Börja med att koka upp 2liter mjölk i en stor kastrull (non-stick). Viktigt att röra om regelbundet så att mjölken inte bränner fast. När den kokat ner till hälften ha då i sockret + vaniljsocker.

2
Done

Mjölken ändrar snabbt färg och blir lite karameliserad, men nu ska den tjockna till sig också. Rör bara om då och då.

3
Done

När den börjar tjocka till sig och du ser spår efter sleven som du blandar runt med är det färdig. Vänd då i finhackade valnötterna och blanda runt.

4
Done

Bre på fyllningen medan den fortfarande är varm. Det blir 3 lager med fyllning.

5
Done

Täck rånet med en ren kökshanduk eller folie och ställ något tungt ovanpå så att bladen "limmas ihop". T.ex en kokbok eller tung kastrull. Låt stå över natten innan du skär den i 3-4 cm avlånga bitar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kokosbollar med vitchoklad och lime (snöbollar)
previous
Kokosbollar med vitchoklad och lime (snöbollar)
Rån med chokladfyllning
next
Rån med chokladfyllning
Kokosbollar med vitchoklad och lime (snöbollar)
previous
Kokosbollar med vitchoklad och lime (snöbollar)
Rån med chokladfyllning
next
Rån med chokladfyllning

Add Your Comment