Ingredients
-
500 g Fryst majs
-
150 g Burkmajs
-
50 g Smör
-
1 liter Grönsaksbuljong
-
2 msk Créme Fraiche
-
1 tsk Chiliflakesefter smak
-
Örtsalt
-
Peppar
-
3 msk Persilja
-
1 tsk Paprika röd
-
Rapsoljaatt steka i
Directions
En otroligt enkel majssoppa som jag toppar med majs, paprika och persilja. Anledningen till att jag blandar fryst och burkmajs är att den frysta majsen inte är lika söt som burkmajs och på så sätt blir det en bättre balans. Har man enbart burkmajs kan soppan bli för söt och enbart fryst kan göra så att den smakar för lite majs, enligt mig 😀
Servera soppan med något gott bröd till!
Steps
1
Done
|
Koka upp grönsaksbuljongen (2 tärningar för 1 liter). Stek den frysta majsen länge tills den får fin färg. Ta ut ca 3 dl och ställ åt sidan. Tillsätt burkmajsen, kryddorna och grönsaksbuljongen och låt de koka upp. Mixa soppan. Klicka ner lite crème fraiche och smaka av med mer kryddor, |
2
Done
|
ToppingTärna den röda paprikan i små bitar. Stek tills den får färg. Blanda sedan med majsen som vi tidigare fräst och ställt åt sidan, persilja och flingsalt. Toppa soppan med detta! |