0 0
Pastagratäng med chorizo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 g Pasta
5 dl Vispgrädde
4 st Chorizo
400 ml Finkrossade tomater
0.5 st Chili
2 st Vitlöksklyftor
150 g Bacon
1 msk Tomatpure
1 msk Persilja
Salt
Rapsolja att steka i
Peppar
2 dl Parmesan
2 dl Riven ost
1 msk Smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pastagratäng med chorizo

  • 75
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Pastagratäng med chorizo. En enkel pastagratäng som ger många matlådor. Jag tycker den var god som den är men det kan vara gott att tillsätta någon form av grönsak förslagsvis paprika eller champinjoner 🙂

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200g och koka pastan någon minut kortare än anvisningarna på paketet. Det ska fortfarande finnas ett motstånd då de kommer gräddas i ugnen.

2
Done

Skiva chorizon och stek den tills den får fin yta. Ställ åt sidan.
Hacka chilin och fräs sedan med baconen tills de får en fin och krispig yta. Tillsätt tomatpuren och stek i 2 min till. Tillsätt sedan de finkrossade tomaterna och låt puttra i ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite socker.

3
Done

När tomaterna har kokat ner lite, tillsätt grädde och låt de koka upp. Ha i korven, en klick smör och färsk persilja.

4
Done

Lägg pastan i en plåt och häll över såsen. Blanda och täck mer riven ost och parmesan. Grädda i ugnen i ca 15 min eller tills osten smält och fått en fin yta.
Servera med en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Knäckiga daimsnittar
previous
Knäckiga daimsnittar
Frasig potatisvåfflor med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök
next
Frasig potatisvåfflor med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök
Knäckiga daimsnittar
previous
Knäckiga daimsnittar
Frasig potatisvåfflor med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök
next
Frasig potatisvåfflor med löjrom, rödlök, creme fraiche och gräslök

Add Your Comment