Ingredients
-
200g Champinjoner
-
500 g Kycklingfilé
-
1.5 dl Soltorkade tomater
-
50 g Spenat
-
2.5 dl Vispgrädde
-
5 dl Matlagningsgrädde
-
1 dl Créme Fraiche
-
1 tsk Timjan
-
1.5 tsk Kinesisk soya
-
1.5 msk Persilja
-
1 st Kycklingbuljong
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
500 g Pasta
Directions
Kycklingpasta med soltorkade tomater, champinjoner och spenat. En smakrik och gräddig pasta som både är enkel och god och som passar hela familjen. Tycker att smaken av soltorkade tomater och champinjoner är väldigt god tillsammans. Vill du göra den vegetarisk så kan du skippa kycklingen och addera mer champinjoner istället och byta ut till grönsaksbuljong.
Steps
1
Done
|
Börja med att skölja och skiva champinjonerna. Strimla kycklingen och de soltorkade tomaterna. |
2
Done
|
Stek champinjonerna i olja tills de släppt vätska och fått lite yta. Tillsätt sedan kycklingen och vitlöken och stek tills kycklingen är genomstekt. |
3
Done
|
Tillsätt grädde, creme fraiche, smula ner kycklingbuljongen, soltorkade tomater och peppar och låt puttra på medelvärme. Koka pastan under tiden. |
4
Done
|
När såsen puttrat i ca 10 min - smaka av och tillsätt färska örter. Jag hade timjan och persilja. |
5
Done
|
Ta såsen från plattan och vänd ner spenaten. Vänd sist ner pastan och blanda runt! |
2 Comments Hide Comments
Kan man göra denna på turkisk yoghurt istället för grädde?
Inte testat men kan tänka mig att den blir lite tjockare och syrligare. Du kanske kan använda turkisk yoghurt men också mjölk för att späda ut?