0 0
Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater, champinjoner och spenat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200g Champinjoner
500 g Kycklingfilé
1.5 dl Soltorkade tomater
50 g Spenat
2.5 dl Vispgrädde
5 dl Matlagningsgrädde
1 dl Créme Fraiche
1 tsk Timjan
1.5 tsk Kinesisk soya
1.5 msk Persilja
1 st Kycklingbuljong
2 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
500 g Pasta

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater, champinjoner och spenat

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Kycklingpasta med soltorkade tomater, champinjoner och spenat. En smakrik och gräddig pasta som både är enkel och god och som passar hela familjen. Tycker att smaken av soltorkade tomater och champinjoner är väldigt god tillsammans. Vill du göra den vegetarisk så kan du skippa kycklingen och addera mer champinjoner istället och byta ut till grönsaksbuljong.

Steps

1
Done

Börja med att skölja och skiva champinjonerna. Strimla kycklingen och de soltorkade tomaterna.

2
Done

Stek champinjonerna i olja tills de släppt vätska och fått lite yta. Tillsätt sedan kycklingen och vitlöken och stek tills kycklingen är genomstekt.

3
Done

Tillsätt grädde, creme fraiche, smula ner kycklingbuljongen, soltorkade tomater och peppar och låt puttra på medelvärme. Koka pastan under tiden.

4
Done

När såsen puttrat i ca 10 min - smaka av och tillsätt färska örter. Jag hade timjan och persilja.

5
Done

Ta såsen från plattan och vänd ner spenaten. Vänd sist ner pastan och blanda runt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hemmagjord blåbärsglass - 3 ingredienser
previous
Blåbärsglass på 3 ingredienser – utan glassmaskin
Quesadillas med bönor, majs och ost
next
Quesadillas med bönor, majs och ost
hemmagjord blåbärsglass - 3 ingredienser
previous
Blåbärsglass på 3 ingredienser – utan glassmaskin
Quesadillas med bönor, majs och ost
next
Quesadillas med bönor, majs och ost

2 Comments Hide Comments

Inte testat men kan tänka mig att den blir lite tjockare och syrligare. Du kanske kan använda turkisk yoghurt men också mjölk för att späda ut?

Add Your Comment