0 0
Galette med purjolök, panchetta och körsbärstomater

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 paket Smördeg 250 g per paket
1 st Purjolök medelstor
12 st Körsbärstomater
150 g Panchetta
25 g Smör
1 st Vitlök

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Galette med purjolök, panchetta och körsbärstomater

  • 25
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Smördegsgalette toppad med panchetta, körsbärstomater och purjolök. Väldigt enkelt att slänga ihop! Du kan självklart ösa på med vilken topping du vill. Jag tycker det är gott med något salt och syrligt ihop, som t.ex tomater och panchetta, tomat och fetaost osv.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 g. Veckla ut smördegen på en plåt som är täckt med bakplåtspapper.

2
Done

Smält smöret och pressa ner en vitlöksklyfta och 1-2 nypor salt. Pensla smördegen med smöret och täck sedan med hackad purjolök, tomater och tärnad panchetta. Grädda i ca 15-20 min i mitten av ugnen.

3
Done

Servera tillsammans med en god sallad eller ät som den är!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
galette med äpplen kolasås och vaniljglass
previous
Galette med äpplen, kolasås och vaniljglass
grillade räkor på spett
next
Grillade räkor på spett
galette med äpplen kolasås och vaniljglass
previous
Galette med äpplen, kolasås och vaniljglass
grillade räkor på spett
next
Grillade räkor på spett

2 Comments Hide Comments

Hej! Det går bra med ost & kronärtskocka, ost och svamp som man toppar med gremolata när den är klar, paprika, ost, chorizo och jalapenos t ex

Add Your Comment