Ingredients
-
Marinad
- 500 g Kycklinglårfilé
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1.5 msk Japansk soya
- 1 st Äggvita
- 0.5 tsk Bakpulver
- 0.5 msk Majsstärkelse
- Salt
- Peppar
-
Paneringen
- 3 dl Majsstärkelse
- Vatten
- Rapsoljatill fritering
-
Glaze
- 3 msk Farinsocker
- 2.5 msk Japansk soya
- 2.5 msk Ketchup
- 1.5 msk Honung
- 0.5 dl Vatten
- 1 msk Vitvinsvinäger
- Majsstärkelse
- Sesamfrön
- 1 msk Rapsolja
-
Gurksallad
- 0.5 st Gurka
- 1 st Rödlök
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 st Chili
- 1 tsk Rapsolja
- 1.5 msk Ljus risvinäger
- 1 msk Japansk soya
- 1 msk Farinsocker
-
Tillbehör
- Ris
Directions
Krispig sticky chicken i en söt glaze tillsammans med en syrlig gurksallad och ris. Det här var verkligen galet gott och jag kommer definitivt laga det igen. Det är inte superavancerat men något tidskrävande. Den syrliga asiatiska gurksalladen passar perfekt till den söta kycklingen. Kycklingen är fortfarande lite krispig under glazen vilket gör det extra gott, men servera direkt då den är som godast färsk!
Steps
1 Done | Marinera kyckligenBörja med att dela kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen marineras i ca 45-60 minuter i rumstemperatur. |
2 Done | Panera kycklingenHäll upp majstärkelse i en skål. Om du har en sprayflaska använd den för att fukta majsstärkelsen. Spruta 2-3 sprut och rör runt i majsstärkelsen. Upprepa detta 3 gånger. Har du ingen sprayflaska så använd handen och stänk i vatten lätt på samma sätt. Den här metoden gör att det bildas små klumpar i stärkelsen som gör kycklingen krispigare. |
3 Done | Panera kyckligenVänd kycklingen i majstärkelsen i omgångar. Kycklingbitarna ska vara helt täckta av stärkelsen. Skaka av bitarna för att få bort överflödig stärkelse, och lägg över på en tallrik. |
4 Done | Ta fram en djup panna (wokpanna om du har). Häll i olja (ca 3dl räcker) och värm den till ca 160-170 grader. Fritera kycklingen i 2 omgångar för extra krisp. Ha heller inte i all kyckling på en gång utan fritera så många som får plats åt gången. |
5 Done | GlazenBlanda alla ingredienser utom majsstärkelse, sesamfrön och rapsolja i en bunke. |
6 Done | GurksalladRiv eller skiva gurkan, hacka chili och rödlök. Blanda ihop farinsocker, vinäger, soya, vitlök och olja. Vänd ner i gurkan. |
7 Done | ServeringServera kycklingen direkt med ris och syrlig gurksallad! |