Ingredients
-
250 g Fast tofu
-
150 g Svamp
-
1 liter Grönsaksbuljong
-
2.5 msk Japansk soya
-
2 msk Farinsocker
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 cm Ingefära
-
0.5 st Chili
-
4 msk Jordnötssmör
-
1.5 msk Ljus risvinägerkan ersättas med lime
-
150 g Ramennudlar
-
Rapsolja
-
Topping
-
Salladslök
-
Jordnötter
-
Sesamfrön
-
Chiliolja
Directions
En enkel, snabb vegansk ramen med jordnötssmör, svamp och tofu. Den här soppan kan du slänga ihop på under 30 min, jag rekommenderar dock att göra en egen eller köpa en god chiliolja att toppa med. Det binder verkligen hela rätten och ger mer smak än hetta.
Steps
1
Done
|
FörberedelserKoka upp 2 grönsaksbuljongtärningar i 1 liter vatten. Hacka chili, vitlök och ingefära fint. Hacka champinjonerna och all topping (salladslök och jordnötter). |
2
Done
|
BuljongenFräs chili, vitlök och ingefära i olja på medelvärme i ett par minuter. Tillsätt den skivade svampen och fräs tills svampen börjat få färg. Smula då ner tofu och tillsätt jordnötssmöret. Fräs i en min. Häll i all grönsaksbuljong och låt buljongen koka upp. |
3
Done
|
Medan buljongen kokar - börja koka dina nudlar enligt anvisningarna på paketet. |
4
Done
|
ServeringHäll upp buljongen i en skål. Toppa med nudlar, salladslök, sesamfrön och jordnötter. Avsluta med att ringla över en smakrik chiliolja. Chilioljan ger massa smak och du gör den enkelt genom att hälla på 2.5 dl varm olja över 2 tsk mortlade sichianpepparcorn, 1 tsk kineisk five spice, 1 msk sesamfrön och 2 tsk chilipulver. |