Ingredients
- 14 dl Vetemjöl specialkommer behövas något mer
- 4 dl Mjölk
- 1.5 dl Naturell yoghurt
- 0.75 dl Rapsolja
- 2 tsk Torrjäst
- 2 tsk Strösocker
- 1 tsk Salt
Directions
Supersaftiga, goda och mjuka neutrala gifflar. Gifflar eller kifle är ett vanligt bakverk i balkan som säljs på alla bagerier. Det tar lite tid men är inte alls avancerat! Använd helst vetemjöl special eller annat finare eller proteinrikare mjöl. Det ger saftigare och godare bröd.
Steps
1 Done | DegenBörja med att blanda alla torr ingredienser i en stor bunke. Börja med 12.5 dl av mjölet och tillsätt lite mer sen om det behövs. Värm på mjölken, den ska vara ljummen och blanda med yoghurt och olja. |
2 Done | JäsningLåt degen sedan jäsa i bunken i ca 60 min, täck med duk. |
3 Done | Kavla nu ut alla bollar. De kan vara lite svåra att kavla ut direkt så låt dem ligga i något minut så kommer glutentrådarna att mjukna ut och de blir lättare att kavla. |
4 Done | Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20-25min (beror på ugn) tills de blir gyllenbruna. Innertemperaturen ska vara 98 grader om du blir osäker på om de är klara eller inte. |