Ingredients
-
1 g Saffran
-
75 g Smör
-
3 dl Strösocker
-
3 dl Vispgrädde
-
1.5 dl Ljus sirap
Directions
Mjuk saffranskola som jag gjort i silikonformar. Det är väldigt smidigt och snyggt!
Jag kokar kolan till 124 grader men kan koka till 123 eller 125 om man föredrar det. Innan jag tar ut kolan ur formarna så låter jag den stå i stelna helt så att den blir hård och lättare att hantera. Sedan rullar jag in den i smörpapper och låter de stå i rumstemperatur.
Steps
1
Done
|
Smält smöret. Tillsätt sedan vispgrädde, socker, saffran och sirap och låt koka upp till 124 grader. Rör om då och då (inte för ofta för då kan den sockra sig). |
2
Done
|
När den uppnått 124 grader häll då upp den i silikonformar eller i en mindre form klädd med bakplåtspapper. Låt kolan svalna och stelna helt innan du antingen lindar in i smörpapper eller delar kolan. |