0 0
Gnudi med brynt salviasmör

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g Ricotta
1.75 dl Tipo-00 mjöl eller vanligt mjöl
1 st Äggula
1 st Ägg
50 g Finriven parmesan
Muskotnöt
0.5 citron Citronskal
Salt
Topping
Smör
Salvia
Parmesan

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Gnudi med brynt salviasmör

  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Gnudi med brynt salviasmör och parmesan. Tänk dig gnocci fast mycket mjukare och luftigare då kanske du kan föreställa dig hur en gnudi smakar. Gnudi är luftiga som kuddar. Huvudingredienser är ricotta som är en italiensk färskost. Gillar du ravioli och gnocci så kommer du inte bli besviken på det här receptet!

Steps

1
Done

Gnudi - degen

Börja med att blanda ricotta, äggula, ägg, lite salt, lite riven muskotnöt, skal från en halv citron, finriven parmsan (jag änvände den som är helt smulad) och sikta sedan ner vetemjölet. Vänd försiktigt ihop smeten med en slickepott så att allt går ihop. Täck och ställ sedan i kylen i ca 1,5-2h.

2
Done

Rulla gnudi

Ta fram smeten. Strö mjöl över ett fat. Ta ca 1-2 msk av smeten och rulla till en boll. De kommer vara kladdigt, men det blir lättare med mjölade händer, men tvätta av händerna mellan bollarna. Lägg bollarna på den mjölade fatet. Täck och ställ sedan i kylen i ca 1h.

3
Done

Tillaga gnudi

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Forma till gnudin och koka ett par stycken åt gången. Koka dem tills de flyter upp, ca 2-3 min. Lägg över på en tallrik. När alla är klara stekt dem i smör och olja till se är gyllene.

4
Done

Servera gnudi

Brynt smör (ca 50 g) tillsammans med några blad salvia. Toppa gnudi med brynt smör, parmesan och några färska blad salvia. Servera med en fräsch tomatsallad vid sidan av!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tripple onion burgare - Högrevsburgare med ost, jalapenomajonnäs och lök på tre sätt
previous
Tripple onion burgare – Högrevsburgare med ost, jalapenomajonnäs och lök på tre sätt
Enkel tomat carpaccio med rödlök
next
Enkel tomat carpaccio med rödlök
Tripple onion burgare - Högrevsburgare med ost, jalapenomajonnäs och lök på tre sätt
previous
Tripple onion burgare – Högrevsburgare med ost, jalapenomajonnäs och lök på tre sätt
Enkel tomat carpaccio med rödlök
next
Enkel tomat carpaccio med rödlök

One Comment Hide Comments

Supergoda och serveras med salviasmör som jag ätit gnudi i Italien. Jag lät ricottan rinna av i ett durkslag i några timmar. Då blir de lättare att forma.

Add Your Comment