Ingredients
-
2 st Päron
-
2 msk Farinsocker
-
0.75 dl Honung
-
1.25 dl Kallt vatten
-
Apelsinskalvalfritt
-
Kanelstångvalfritt
Directions
Ugnsbakade päron med honung. Supergott att äta tillsammans med krämig grekisk yoghurt och granola, eller till glass. Päronhalvorna kräver lite tid i ugnen och du behöver ösa dem då och då. Men det är det värt!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. Skala, dela och kärna ur päronen. Vispa ihop vatten, farinsocker och honung. Lägg över päronen i en form och häll på vätskan. Nu kan du lägga i kanelstång och apelsinskal om du vill. Täck plåten med folie och baka i 30 min. Ta av foliet - ös päronen med vätska och baka nu i 40-50 min eller tills päronen är klara. Beror lite på päronens storlek och hur mogna de är. Ös med saften då och då. Var 10-15e minut ungefär. |
2
Done
|
Servera päronen med glass eller till ät tillsammans med grekisk yoghurt, honung och granola. |