Ingredients
- 1.5 kg Äpplen
- 1 msk Kanel
- 1 msk Farinsocker
- 2 msk Strösocker
- 500 g Filodeg
- 1.5 dl Rapsoljaatt pensla med
-
Sockerlagen
- 600 ml Vatten
- 1.5 dl Strösocker
- 0.5 dl Farinsocker
- 2 skivor Citron
Directions
Mjuk och saftig filodegspaj med äpplen som är helt vegansk och enkel att göra. Jag gör den här pajen med enbart rivna äpplen i fyllningen men man kan också tillsätta nötter och russin. Resultatet blir lite som en äppelbaklava fast mindre söt.
Steps
1 Done | Börja med sockerlagenBlanda alla ingredienser i en kastull och koka upp. Skiva i citron och låt koka på medelvärme i ca 15 min. Låt sedan svalna medan du gör pajen. |
2 Done | |
3 Done | Placera rullarna i en form och dela dem i mindre bitar (inte ett måste men lättare vid servering sen). Pensla med olja (ca 3 msk) och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25-30 min tills den är gyllene. |