Ingredients
-
15 st Körsbärstomater
-
0.25 st Gurka
-
0.5 st Rödlök
-
Olivervalfri mängd
-
Enkel dressing
-
2 msk Olivolja
-
2 msk Balsamvinäger
-
2 nypor Flingsalt
-
1 tsk Oregano
-
Fetoast
-
300 g Fetaost
-
3 dl Panko
-
1 dl Vetemjöl
-
1 dl Mjölk
-
Tillbehör
-
Timjan
-
Honung
-
Havreris
Directions
Panerad festaost som jag serverar som en grekisk sallad med havreris. Väldigt gott och smidigt att laga. Det går både att äta rätten som huvudrätt eller som en sidorätt/sallad om man vill utesluta havreriset.
Steps
1
Done
|
Börja med att koka havreriset enligt anvisningarna på paketet. Det går också bra med t.ex bulgur eller quiona, eller helt utan om man bara vill servera rätten som en sallad eller sidorätt. |
2
Done
|
Grönsaker och vinägrettHacka alla grönsaker och blanda ihop alla ingredienser till vinägretten i en liten skål. |
3
Done
|
FetaostenVispa upp mjölk och mjöl i en skål och häll upp panko i en tallrik. Värm en panna med olja. |
4
Done
|
ServeraHäll upp havreris, grönsaker, oliver och ringla på vinägrett. Toppa med fetaosten, timjan och lite honung eller lönnsirap på fetaosten. |