Ingredients
- 0.5 dl Kakao
- 1 dl Strösocker
- 0.5 dl Majsstärkelse
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1 nypa Salt
- 4 dl Mjölk
- 1 dl Vispgrädde
- 2 msk Smör
Directions
God och enkel chokladpudding som man svänger ihop på 15 minuter. Chokladpuddingen kan sedan stå i kylen tills det är dags att servera. Den här chokladpuddingen är väldigt krämig och har en rik kakaosmak. Du kan servera den som den är eller med lite vispad grädde och bär.
Steps
1 Done | Gör puddingenBlanda de torra ingredinserna i en kastrull. Vispa sakta ner grädden och mjölken (du kan ersätta grädden med mjölk). Koka upp under omröring på medelvärme. Viktigt att man rör om hela tiden för annars kan puddingen klumpa sig och bränna fast. När den tjocknat ta kastrullen från värmen och vänd i smöret. Vispa tills smöret smält. Låt puddingen svalna litegrann och häll sedan upp i serveringsglas och låt stå i kylen i ca 1,5-2h innan servering. |
2 Done | Servera puddingenServera puddingen som den är eller kanske med lite grädde och bär. |
4 Comments Hide Comments
God i smaken men chokladpuddingen stelnade inte i kylskåpet. Jag gjorde exakt vad som stod i receptet.
Va konstigt att den inte stelnade! Tjocknade den till när du kokade up den?
Mums!!!
Det ser gott ut