Ingredients
-
Rulltårta
- 3 st Ägg
- 1.5 dl Strösocker
- 1 tsk Bakpulver
- 0.5 dl Mjölk
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 dl Vetemjöl
-
På rulltårtan
- 1 tsk Kanel
- 2 msk Strösocker
-
Fyllning
- 1 påse Marsanpulver
- 3 dl Mjölk
- 2 dl Äppelmos
Directions
Saftig rulltårta med vaniljkräm och äppelmos. Rulltårta är ju bland det snabbaste man kan baka. Det går dessutom att variera med olika fyllning. Någon form av sylt är allra godast enligt, men här festar vi till det med vaniljkräm också!
Du kan även byta ut äppelmoset mot hallonsylt!
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bre över smeten på i långpannan och grädda i 4-5 minuter. Viktigt att ha koll då det går fort! Blirt rulltårtan för torr kommer den spricka när man rullar ihop den. |
2 Done | Lägg ett rent bakplåtspapper på köksbänken och strö över kanel och socker. Vänd ut rulltårtan på på bakplåtspappret och dra försiktigt bort de andra. Låt sockerkakan svalna. |
3 Done | FyllningBlanda marsapulvret med mjölken enligt anvisningarna på paketet. 1 påse blandas ut i 3 dl kall mjölk. Låt sedan stå. |
4 Done | Skär bort kanterna så du får fina och raka kanter. Bre på vaniljkrämen på rulltårtan och sprid ut ett jämnt lager. Bred sedan på äppelmosen. |