Ingredients
- 2 st Ägg
- 2.5 dl Vetemjöl
- 2 dl Mjölk
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Bakpulver
- 1 st Banan
-
Topping
- Lönnsirap
Directions
Fluffiga och goda pannkakor med banan i. Passar perfekt till helgfrukosten eller brunchen. Pannkakorna toppade jag med lönnsirap och det blev otroligt gott!
Här har jag fler pannkaksrecept.
Steps
1 Done | SmetBlanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan mjölken. Vispa ihop till en trög smet. Knäck i äggulorna och vispa ihop. Spara äggvitorna i en separat bunke och vispa upp till ett fast och vitt skum. Vänd i lite av äggvitan åt gången i pannkaksmeten och vänd försiktigt ihop med en slickepott. |
2 Done | StekningKlicka ut lite smet i en pann och placera 2-3 skivor banan på smeten. Täck bananskivorna med 1-2 msk smet. Stek pannkakorna på medelvärme i olja på båda sidorna tills de är gyllene. Servera direkt med förslagsvis lönnsirap! |