1 0
Saftig kycklinglasagne med spenat och soltorkade tomater

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kycklingen och kryddor
500 g Kycklinglårfilé
1 msk Paprikapulver
1 tsk Oregano
1 tsk Timjan
1 msk Lökpulver
0.25 tsk Cayennepeppar
Salt
Peppar
Majsstärkelse
Sås
4 dl Grädde
5 dl Kycklingbuljong 1 tärning + 5 dl vatten
1 st Schalottenlök
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Tomatpure
1 st Paprika röd
2.5 dl Soltorkade tomater
3 nävar Bladspenat
Övrigt
200 g Riven mozzarella
Lasagneplattor

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftig kycklinglasagne med spenat och soltorkade tomater

  • 55 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kycklingen och kryddor

  • Sås

  • Övrigt

Directions

Share

Saftig kycklinglasagne med spenat och soltorkade tomater! Varva lasagneplattor med en smakrik sås med kyckling. Har tidigare gjort en krämig pasta på den här såsen och testade att göra samma recept fast med lasagne plattor. Resultatet blev en superkrämig, smakrik och enkel lasagne som även är supergod i matlådan. Servera en fräsch sallad till med förslagsvis majs, gurka, tomat, ruccola och en god vinägrett.

Lasagne går att variera på så många sätt och är man sugen på att variera den klassiska lasagnen så är denna kycklinglasagne god att variera med!

Steps

1
Done

Kycklingen

Blanda alla kryddor i en skål (förutom salt). Skär kycklingen i små bitar. Salta och peppra kycklinglårfilén och krydda med 2-3 tsk av kryddmixen på båda sidorna. Stek kycklingen sedan i olja tills den är färdigstekt. Ställ åt sedan.

2
Done

Såsen

Hacka lök och vitlök. Stek löken på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken, tomatpuré och kryddmixen - stek i nån minut till. Tillsätt även sedan strimlad paprika och soltorkade tomater som du delar i något mindre bitar. Koka under tiden upp kycklingbuljongen. Tillsätt buljongen och grädde. Låt koka upp. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Tillsätt spenaten. Krydda med salt och peppar. Red med majstärkelse för en krämig konsistens på såsen.

3
Done

Montera lasagnen

Jag börjar med att hälla i sås i en form. Varvar sedan med plattor, sås, kyckling och mozzarella till såsen är slut. Avslutar med att toppa med riven mozzarella.
Grädda lasagnen i 25-30 minuter på 225 grader. Får den för mycket färg innan - täck med folie.
Låt den svalna något och servera sedan med en sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fluffiga pannkakor med banan i
previous
Fluffiga pannkakor med banan i
Stekt aubergine med couscoussallad och fetaoströra
next
Stekt aubergine med couscoussallad och fetaoströra
Fluffiga pannkakor med banan i
previous
Fluffiga pannkakor med banan i
Stekt aubergine med couscoussallad och fetaoströra
next
Stekt aubergine med couscoussallad och fetaoströra

2 Comments Hide Comments

Vad hade glömts i receptet var bara lös soppa av alltihop.
Bortkastade pengsr o tid.

Ledsen att höra. Känns såsen lös kan man reda den med majstärkelse till en krämig konsistens men även låta den puttra längre. Har förtydligat det i receptet 🥰

Add Your Comment