Ingredients
-
Kycklingen och kryddor
- 500 g Kycklinglårfilé
- 1 msk Paprikapulver
- 1 tsk Oregano
- 1 tsk Timjan
- 1 msk Lökpulver
- 0.25 tsk Cayennepeppar
- Salt
- Peppar
- Majsstärkelse
-
Sås
- 4 dl Grädde
- 5 dl Kycklingbuljong1 tärning + 5 dl vatten
- 1 st Schalottenlök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Tomatpure
- 1 st Paprika röd
- 2.5 dl Soltorkade tomater
- 3 nävar Bladspenat
-
Övrigt
- 200 g Riven mozzarella
- Lasagneplattor
Directions
Saftig kycklinglasagne med spenat och soltorkade tomater! Varva lasagneplattor med en smakrik sås med kyckling. Har tidigare gjort en krämig pasta på den här såsen och testade att göra samma recept fast med lasagne plattor. Resultatet blev en superkrämig, smakrik och enkel lasagne som även är supergod i matlådan. Servera en fräsch sallad till med förslagsvis majs, gurka, tomat, ruccola och en god vinägrett.
Lasagne går att variera på så många sätt och är man sugen på att variera den klassiska lasagnen så är denna kycklinglasagne god att variera med!
Steps
1 Done | KycklingenBlanda alla kryddor i en skål (förutom salt). Skär kycklingen i små bitar. Salta och peppra kycklinglårfilén och krydda med 2-3 tsk av kryddmixen på båda sidorna. Stek kycklingen sedan i olja tills den är färdigstekt. Ställ åt sedan. |
2 Done | SåsenHacka lök och vitlök. Stek löken på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken, tomatpuré och kryddmixen - stek i nån minut till. Tillsätt även sedan strimlad paprika och soltorkade tomater som du delar i något mindre bitar. Koka under tiden upp kycklingbuljongen. Tillsätt buljongen och grädde. Låt koka upp. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Tillsätt spenaten. Krydda med salt och peppar. Red med majstärkelse för en krämig konsistens på såsen. |
3 Done | Montera lasagnenJag börjar med att hälla i sås i en form. Varvar sedan med plattor, sås, kyckling och mozzarella till såsen är slut. Avslutar med att toppa med riven mozzarella. |
2 Comments Hide Comments
Vad hade glömts i receptet var bara lös soppa av alltihop.
Bortkastade pengsr o tid.
Ledsen att höra. Känns såsen lös kan man reda den med majstärkelse till en krämig konsistens men även låta den puttra längre. Har förtydligat det i receptet 🥰