Ingredients
- 12 dl Havregryn
- 1.5 dl Solrosfrön
- 2 dl Pumpafrön
- 0.5 dl Linfrön
- 1.5 dl Mandelspån
- 1 dl Kakao
- 2 krm Vaniljpulver
-
Blöta ingredinser
- 3 dl Frysta hallon
- 1 dl Vatten
- 1.5 dl Rapsolja
- 1.5 dl Honung
-
Övrigt
- 50 g Mörk choklad 55%
Directions
Krispig granola med smak av hallon, choklad och vanilj. Väldigt enkelt och gott. Granolan går att variera med olika fröer och nötter om du inte har exakt det som jag haft i. Servera med grekisk yoghurt, bär och lite lönnsirap/honung!
Steps
1 Done | Torra ingredienserSätt ugnen på 150 grader och klä 2 plåtar med bakplåtspapper. |
2 Done | Blöta ingredieenserTina upp hallonen i en kastrull och tillsätt sedan vatten, olja och honung. Stavmixa så att hallonen blir mosade. Vänd ner i de torra ingredienserna och krama ihop. |
3 Done | RostaFördela granolan på 2 plåtar och rosta sedan i ugnen i 30-40 min tills granolan är helt torr. Vänd om 2-3 gånger under tiden. Låt granolan svalna och blanda sedan med hacka mörk choklad. |