0 0
Chicken chop suey – enkel och mild wok

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Kycklinglårfilé
1.5 msk Majsstärkelse
1 msk Ljus risvinäger
Sås
1 dl Kycklingbuljong
1 msk Kinesisk soya
2 msk Farinsocker
1 msk Majsstärkelse
3 msk Oystersås
0.5 tsk Ljus risvinäger
1 msk Rapsolja
Grönsaker
2 st Morötter
1 st Lök
1 st Broccoli
1 burk Minimajs
1 burk Bambuskott
3 st Vitlöksklyftor
Salt
1 st Själkselleri går att skippa
Till servering
Ris

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chicken chop suey – enkel och mild wok

  • 35 min
  • Serves 4
  • Easy
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Sås

  • Grönsaker

  • Till servering

Directions

Share

Chicken chop suey – enkel och mild wok. Det är en populär streetfood rätt i kina som består av kyckling, en enkel sås och grönsaker. Jag serverade rätten med ris men det går lika bra med nudlar!

Steps

1
Done

Kycklingen & såsen

Tärna kycklingen och blanda den med risvinäger, lite salt och majstärklse. Ställ åt sidan och blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål

2
Done

Grönsakerna

Strimla och hacka alla grönsaker så att du har allting redo.
Du kan byta ut mot andra grönsaker!

3
Done

Börja woka

Stek kycklligen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat.
Stek sedan lök och morot i 1-2 minuter tills löken fått lite färg. Vänd i resten av grönsakerna och pressa i vitlök. Woka i tills grönsakerna mjuknat något. Vänd sedan i såsen och kycklingen och låt allt woka ihop sig. Smaka av med salt.

4
Done

Servera

Servera med ris eller nudlar!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vit nötkräm
previous
Vit nötkräm
Granola med hallon, choklad och vanilj
next
Granola med hallon, choklad och vanilj
Vit nötkräm
previous
Vit nötkräm
Granola med hallon, choklad och vanilj
next
Granola med hallon, choklad och vanilj

Add Your Comment