Ingredients
-
Aubergine
-
1 st Aubergine
-
1 dl Vetemjöl
-
Salt
-
Rapsoljaatt steka i
-
Couscoussallad
-
2.5 dl Couscousinga exakta mått
-
5 dl Grönsaksbuljong
-
1 st Paprika röd
-
1 st Rödlök
-
1 st Persilja
-
1 msk Smör
-
Fetaoströra
-
150 g Fetaost
-
4 dl Turkisk yoghurt
-
1 st Vitlöksklyftor
Directions
Stekt aubergine med couscoussallad och fetaoströra. En väldigt enkel och god vegetarisk rätt som går snabbt att tillaga. Viktigt att låta auberginen svettas ur vätska innan stekning. Köttet blir fastare och suger åt sig mindre olja och auberginens beska dras ur.
Steps
1
Done
|
AubergineSkiva auberginen och salta den. Låt sedan auberignen svettas ur vätskan i minst 30 min. Torka av den och vänd sedan auberginen i mjöl (alternativt ägg) och stek gyllene i olja på båda sidorna. |
2
Done
|
CouscousKoka upp en buljongtärning i 5 dl vatten. Häll upp couscous i en skål (ca 2-3 dl), blanda med valfria kryddor (jag hade i lite lökpulver och chilimix). Häll sedan på buljongen så den täcker couscousen med 1 cm. Täck skålen med en tallrik och låt couscousen svälla i 5-10 min. Tärna paprika och rödlök, och finhacka persiljan. Blanda ihop med couscousen. |
3
Done
|
FetaoströraSmula ner fetaosten i en bunke. Blanda ihop med yoghurt och vitlök. |